Lounais-Häme Somero

SoVo pyrkii taas kärkipäähän Kolmosessa

Sarjakausi käynnistyy Somerolla jo lauantaina.
Sierra Leonesta kotoisin oleva keskikenttämies Sampha Kamara lukeutuu SoVon tulokkaisiin. Kuva: Tapio Tuomela
Sierra Leonesta kotoisin oleva keskikenttämies Sampha Kamara lukeutuu SoVon tulokkaisiin. Kuva: Tapio Tuomela

Somerolla alkaa jalkapallokausi virallisesti jo lauantaina, kun Someron Voima pelaa ensimmäisen Kolmosen pelinsä kotiotteluna ahvenanmaalaista FC Ålandia vastaan.

Länsi-Suomen Kolmonen käynnistyy lähes kolme viikkoa aiemmin kuin Tampereen piirin vastaava sarja, jossa joukkueita on kaksi vähemmän. Aikaisen aloituksen myötä Kolmosessa on varaa pitää muhkea kolmen viikon kesätauko parhaaseen peliaikaan heinäkuussa.

SoVon viime kausi Kolmosessa oli hyvä, kun joukkue sijoittui neljänneksi vain pisteen kakkossijasta perässä.

– Pyrimme tällä kaudella vähintään yhtä hyvään sijoitukseen. Sarja saattaa tosin olla nyt viime kautta kovempi, arvioi SoVon manageri Tuomo Lehtinen.

Länsi-Suomen Kolmoseen ei pudonnut Kakkosesta yhtään joukkuetta. Lehtinen nimeää lohkon suosikiksi viime kauden kakkosen Maskun Palloseuran ja arvelee myös porilaisen Toejoen Veikkojen yltävän kärkituntumaan.

SoVon miehistö on ollut jo vuosikausia varsin kansainvälinen ja sama piirre jatkuu alkavallakin kaudella. Viime kauden parhaista maalintekijöistä Ali Mami Jalloh ja John Digha jatkavat Somerolla, kuten myös Samuel Woodward, ja Alhagie Sawaneh.

Uusiin pelureihin lukeutuu HJK:ssa, Jarossa ja MyPassa aikoinaan liigatasolla pelannut 30-vuotias kongolaislähtöinen Nosh Lody, joka on pelannut myös Suomen 19-vuotiaiden maajoukkueessa. Tulokkaista Sampha Kamara on samanikäinen Sierra Leonesta kotoisin oleva keskikenttäpelaaja ja Djibril Lakh aiempina vuosina SoVossa pelannut senegalilainen hyökkääjä. Uusi nimi on myös Eduardo Rodriguez, joka pelasi viime kaudella FC Interin kakkosjoukkueessa ja toimi turkulaisen liigajoukkueen fysioterapeuttina.

SoVon kotimaisia tulokkaita ovat FC Espoossa Kakkosta pelannut Kim Louhisto sekä FJK:sta tulleet Kuisma Ryödi ja Tomi Heinämaa.

SoVon kokoonpano täydentynee vielä lähiaikoina, kun miehistössä on muun muassa vain yksi maalivahti.

SoVo pelaa sarjan toisenkin ottelunsa kotona, kun se saa ensi torstaina vieraakseen FC Interin kakkosjoukkueen.

Keskiviikkona SoVo pelasi viimeisen harjoituspelinsä, kun se kohtasi Someron tekonurmella FJK:n. SoVo käänsi FJK:n 2-0 johdon 5-3 voitokseen. FL

SoVo 2019:

Maalivahti: Niklas Sundberg

Puolustus: Pablo Gomez-Marttila, Nosh A Lody, Ilkka Kallonen, Alhagie Sawaneh, Teemu Keisanen, Tomi Heinämaa, Harri Känkänen, Kuisma Ryödi

Keskikenttä: Mikko Halonen, Ali Mami Jalloh, Eduardo Rodriguez, Kim Louhisto, Niko Salkola, Samuel Woodward, Sampha Kamara

Hyökkäys: Petteri Heikkilä, John Digha, Djibril Lakh, Werner Kaitila

Pelaajavalmentaja: Werner Kaitila

Fingerpori

comic

Näkoislehti

20.2.2020

Uusimmat