Lounais-Häme

SoVo ratkaisi pikamaaleilla

Someron Voima Futsal jatkoi alkukauden pisteputkeaan Futsal-Liigassa ottamalla eilen niukan, mutta ansaitun 3-2 (0-1) kotivoiton Espoon Golden Futsal Teamista.

GFT on ollut SoVolle perinteisesti hankala vastustaja, eikä eilinenkään voitto irronnut helpolla. Ratkaisevaksi koitui toisen jakson alun viisiminuuttinen, jonka aikana kotijoukkue nousi 0-1 tappiolta 3-1 johtoon.

Avausjaksolla SoVolla oli selvästi enemmän hyviä maalintekopaikkoja kuin vierasjoukkueella, mutta viimeistelytarkkuuteen jäi kosolti toivomisen varaa.

Tauolla tähänkin asiaan ilmeisesti kiinnitettiin SoVon pukukopissa huomiota, sillä toiselle puolikkaalle isännät tulivat sihti tarkennettuna.

Heti toisen jakson toisella minuutilla Arber Istrefi tasoitti numerot 1-1:een näyttävällä kääntölaukauksella. Vajaata viittä minuuttia myöhemmin Gezim Voca täräytti SoVon 2-1 johtoon ja vain yhdeksän sekuntia tästä Mikko Matinaro venytti kotijohdon kahdeksi maaliksi.

Voca sai tililleen myös yhden syöttöpisteen ja jälkimmäiset osumat alustanut Tuomas Hakala kaksi.

Pieniä ongelmia SoVolle koitui jo ennen jakson puoltaväliä täyttyneestä virhetilistä. Sen jälkeen kotijoukkue oli pakotettu suoriutumaan puolustusvelvoitteistaan entistä puhtaammin ottein.

Enimmän osa aikaa hienokseltaan alakynnessä olleet espoolaiset kehittivät pelin loppua kohden hyökkäysvoittoisempaa kiriä ja saivatkin luotua muutaman maukkaan tilanteen somerolaismaalille. Kavennusyritykset kuitenkin kilpistyivät viimeistään SoVo-vahti Marko Laaksosen torjuntoihin, maalikehikkoon tai yli- ja ohilaukauksiin.

SoVon puolustus kesti vieraiden lähentelyt melkein loppuun asti, kunnes kuusitoista sekuntia ennen loppusummeria ”liivipelaajan” roolissa loppuhetket pelannut Ville Vähäkoitti sai vihdoin tuikattua pallon kotijoukkueen maaliin.

Loppusekunneilla sovolaisille ei tullut pahempaa paniikkia, vaan joukkue varmisteli tyylikkäästi kauden toisen täyden pistepottinsa kotikentältä ja vankisti asemiaan sarjan kärkikolmikossa. SoVon molemmat vieraspelit ovat ratkenneet vasta jatkoajalla ja niistä tilille on kilahtanut yhteensä kolme pistettä.

– Maltin säilyttämistä korostin pelaajillemme jo ennen pelin alkua ja siitä piti vielä ottelun aikanakin muutaman kerran muistutella, kun fokus meinasi karata vääriin asioihin, SoVon päävalmentaja Tomi Tuominen kertoi vauhdikkaan kamppailun jälkeen.

– Tärkeintä oli, että saimme tehtyä ratkaisevat maalit ja esittämään lopussa koko joukkueen voimin uhrautuvaa puolustuspelaamista. Nousujohteinen peli meiltä ja siitä tuloksena hyvä voitto, Tuominen summasi.

Voitto oli SoVolle henkisestikin tärkeä, ennen kuin GFT-mörkö ehti kasvaa joukkueen silmissä liian suureksi: Viime kauden kolmessa kohtaamisessa – kahdesti liigassa ja kerran Futsal Cupissa – espoolaiset rökittivät SoVoa selvin lukemin.

Liekö käänteentekevä pelaajavaihdos ollut vielä viime kaudella GFT:tä edustaneen Alysson Faria Soaresin siirtyminen täksi kaudeksi somerolaisjoukkueen riveihin. Pitkään loukkaantumisesta kärsinyt brasilialaissyntyinen pelaaja esiintyi eilen ensimmäisen kerran uuden joukkueensa kokoonpanossa.

– Kaveri on vielä selvästi keskenkuntoinen, mutta kyllä hänestä kauden mittaan on meille varmasti paljon iloa, Tuominen ounasteli.

Ensi sunnuntaina SoVolla on edessään alkukauden kenties hankalin koettelemus, kun se reissaa sarjaa johtavan Kampuksen Dynamon kotiareenalle Jyväskylään. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic