Lounais-Häme

SoVo taipui jälleen välierässä KaDylle

Gezim Voca laukoi SoVon ainoan maalin 1-0 johtoon. Kuva: Lassi Puhtimäki
Gezim Voca laukoi SoVon ainoan maalin 1-0 johtoon. Kuva: Lassi Puhtimäki

Jyväskyläläinen Kampuksen Dynamo kukisti Someron Voima Futsalin myös joukkueiden toisessa Futsal-Liigan välieräkohtaamisessa sunnuntaina Jyväskylässä.

Paljon lauantain avauskohtaamista tasaisempi ja loppuun asti jännittävä kamppailu päättyi KaDyn niukkaan 2-1 (1-1) voittoon.

Suomen mestaruutta puolustavat jyväskyläläiset ovat enää yhden voiton päässä paikasta loppuotteluihin.

Sovolaisille tuskin on lohtua siitä, että joukkue johti eilistä kamppailua huomattavasti pidempään kuin kotijoukkue. KaDy oli joka tapauksessa edellä loppusummerin soidessa ja sehän riittää paremmuuden ratkaisemiseen.

 

SoVo sai peliin unelma-alun, kun Eetu Kauria kaadettiin KaDyn maalin edustalla heti ensimmäisessä hyökkäyksessä. Gezim Voca toimitti seuranneen rangaistuspotkun isäntien verkkoon kun ottelua oli pelattu kahdeksantoista sekuntia.

Sen jälkeen KaDy otti pallollisen hallinnan selkeästi itselleen, mutta todella vaarallisia maalintekopaikkoja se ei saanut luotua ennen kuin avausjakson loppuhetkillä.

SoVon jaksokohtainen virhetili täyttyi, taas kerran, turhan aikaisessa vaiheessa. Joukkue näytti silti klaaraavan avauspuolikkaan takaiskuitta, kunnes Mergim Bushi sortui täysin tarpeettomaan keskialueen virheeseen puolisen minuuttia ennen taukoa.

Lauantaina KaDylle kaksi maalia täräyttänyt David Parente pääsi siten laukomaan kymmenen metrin rangaistuspisteeltä kotijoukkueelle tärkeän 1-1 tasoituksen juuri ennen avausjakson päättymistä.

Molemmat joukkueet jatkoivat tauon jälkeen tiivistä puolustuspelaamista, luoden toki pari potentiaalista maalipaikkaa vastustajan kenttäpäätyyn.

Vajaat kahdeksan minuuttia ennen loppua Sergei Korsunov laukoi kulmalipulta tulleen syötön komeasti Marko Laaksosen taakse SoVon verkkoon, siirtäen keskisuomalaiset ottelussa ensimmäisen kerran johtoon.

Loppuminuutit sujuivat vierasjoukkueen komennossa, sen hakiessa tasoitusta ylimääräisen kenttäpelaajan turvin. Pari kertaa SoVo pääsi lähes avoimeen tekopaikkaan, mutta pieni hätäily viimeistelyssä ja KaDy-vahti Juha-Matti Savolaisen torjuntavarmuus estivät lisämaalien syntymisen.

 

SoVon esitys oli kokonaisuudessaan jo selvästi parempi kuin lauantaina samalla areenalla.

– Pienellä tuurin ja taidon lisäyksellä tämä peli olisi ollut voitettavissa. Tasainen peli, jossa KaDyn erikoistilannepelaaminen oli sen verran parempaa, että se sitten ratkaisi, SoVon valmentaja Aapo Hakala mietiskeli.

Loppuottelupaikka on kaksi voittoa ottaneelle KaDylle katkolla heti ensimmäisessä Someron yhteenotossa tulevana lauantaina.

– Yksi voitto kerrallaan lähdetään ottelusarjaa tasoittamaan. Uskon, että pienemmässä kotisalissamme meillä on siihen ihan hyvät mahdollisuudet. Välipäivien harjoituksissa meidän pitää käydä tavallista enemmän läpi ainakin erikoistilanteiden pelaamista, Hakala ennakoi.

Toisessa välieräsarjassa Akaan Leijona Futsal otti eilen viikonvaihteen toisen selvän (6-2) kotivoiton Espoon GFT:stä ja on KaDyn tavoin enää yhden voiton päässä finaalista. Vuosi sitten loppuottelut pelattiin juuri KaDyn ja Leijonan kesken.

Juha Laakso

Asiasanat

Fingerpori

comic

Näkoislehti

20.2.2020

Uusimmat