Lounais-Häme

SoVo voittoon vaikeimman kautta

Kaksi ottelua viikonvaihteessa näytti olevan Someron Voima Futsalille liian kova tahti ainakin vielä kauden tässä vaiheessa. Suurten vaikeuksien kautta joukkue kuitenkin venyi eilen viikonlopun toiseen Futsal-Liigan kotivoittoonsa.

Lauantaina kohtalaisen ryhdikkään esityksen jälkeen PP-70:n kukistanut SoVo sai sunnuntaina vieraakseen kapealla pelaajaryhmällä ja täysin ilman panosta pelanneen sarjan keskikastin FC Kemin. Vasta armottoman loppurutistuksen jälkeen kotijoukkue onnistui vääntäytymään 3-2 (0-1) voittoon.

Sen verran kuin peli-ilmeestä ja –asenteesta kentällä saattoi päätellä, sovolaiset ilmeisesti kuvittelivat sarjapisteiden olevan tarjottimella puoli-ilmaiseksi.

Kemiläisten tiukka hanttiinpano ja maalionnistumiset saivat somerolaisjoukkueen tolaltaan ja pelin loppupuolella isäntien oli venyttävä parhaimmilleen hoitaakseen ennalta kaavaillun ”pakkovoiton” kotiin.

– Kylläpä ehti vuorokaudessa tapahtua paljon, mitä tulee joukkueemme tekemiseen kentällä. Ero lauantaiseen oli kuin yöllä ja päivällä. Tänään ei tuntunut juoksuhaluja ja virtaa löytyvän juuri keneltäkään pelaajistamme, SoVon vastuuvalmentajan tehtäviä viikonvaihteessa hoitanut Ville Sihvonen ihmetteli.

Varsinkin avausjakson SoVo vaelteli aivan varjojen mailla. Edes vieraiden johtomaali kahdeksannella minuutilla ei herättänyt kotijoukkuetta pelaamaan. Jakson lopulla kemiläisten johdon tuplaus oli jopa lähempänä kuin isäntien tasoitus.

Heti toisen jakson alussa SoVo sai maalitilinsä auki, mutta FC Kemi kuittasi pian uudella johto-osumallaan. Kolme ja puoli minuuttia myöhemmin maalikarkelot jatkuivat SoVon 2-2 tasoituksella, mutta vielä sekään ei vapauttanut kotijoukkuetta totutun rentoon suorittamiseensa.

SoVolle varsinaisen peliajan voitto ja sen tuottamat kolme sarjapistettä olivat lähestyviä pudotuspeliasetelmia ajatellen äärimmäisen tärkeät. Niiden sinetöitymistä piti kuitenkin odotella loppuhetkille asti.

SoVon tehokaksikkona huseeranneet Faton Seferi (1+1) – Alysson Soares (1+1) iskivät ensin mainitun toimesta näyttävän 3-2 johtomaalin, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä kolme minuuttia.

Vielä tuokaan ei päästänyt sovolaisia kokonaan piinasta, vaan maalivahti Marko Laaksosen piti viimeisellä peliminuutilla venyä pariinkin komeaan torjuntaan voiton varmistamiseksi.

Edellä mainitun kaksikon lisäksi sovolaisista saivat tehopistetilastoon nimensä maalin tehnyt Mikko Matinaro ja hänelle syötön tarjoillut Valdrin Seferi.

SoVon mahdollisuudet runkosarjan nelossijalla pysymiseen paranivat olennaisesti, kun tulostieto Tampereelta kertoi Ilves FS:n kokeneen yllätystappion sarjajumbo Ruutupaidoille. Asetelma varmisti sen, että Ilves tulee runkosarjan loppuun asti pysymään somerolaisten takana.

Paineitta SoVo ei silti pääse päätöskierroksen peliinsä lähtemään, kun Espoon GFT kävi eilisestä iltapelistä hakemassa yllätysvoiton jo runkosarjan ykköstilan varmistaneen Kampuksen Dynamon kotisalista.

Näin GFT nousi ennen runkosarjan huipennusta vain pisteen päähän somerolaisista. Mikä herkullisinta, SoVo reissaa tulevana lauantaina juuri GFT:n kotisaliin ratkomaan nelossijan kohtaloa.

Pitääkseen GFT:n takanaan, SoVo tarvitsee tuosta ottelusta voiton joko varsinaisella peliajalla tai viimeistään jatkoajan/voittomaalipotkujen jälkeen. Joukkueiden päätyessä tasapisteisiin espoolaiset nousisivat SoVon edelle neljänneksi paremman maalieronsa turvin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic