Lounais-Häme Somero

SoVolla haastavat lähtökohdat kauteen

Palloliitto ei rankaissut maalitykkiä vedonlyönnistä.
Maalitykki Arber Istrefin ura jatkuu SoVossa.

Liigakauteen valmistautuva SoVo pääsee tositoimiin sunnuntaina Somerolla pelattavassa TUL:n mestaruusturnauksessa. Joukkueen valmistautuminen uuteen kauteen on ollut tavallista hankalampaa, osin alle tavoitteiden sujuneen viime kauden ja osin joukkueen tähtihyökkääjän vedonlyöntitutkinnan takia.

SoVon manageria Jarkko Ihalaista harmittaa iltapäivälehtien uutisointi vedonlyöntijutussa. Hänen mukaansa Arber Istrefi ja SoVon futsaljoukkue ovat saaneet tapauksessa liikaa rapaa päällensä.

– Voi olla, että kun olet nimeltäsi Arber Istrefi ja olet usein vieraskentillä yleisön hampaissa, ja kun vielä pelaat SoVossa, jossa on paljon Kosovo-taustaisia pelaajia, sinua kohdellaan hieman eri tavalla kuin jotakin muuta pelaajaa. Saattaa olla, että jos kyseessä olisi ollut vaikka Jarkko Ihalainen -niminen kaveri, ei asiaa olisi tällä tavalla revitelty, Ihalainen sanoo.

Poliisi tutki, oliko maalitykki syyllistynyt petokseen, kun hän oli lyönyt nelinumeroisella summalla vetoa SoVon häviöstä viime kevään pudotuspeleissä. SoVo hävisi kyseisen ottelun Leijona Futsalille maalein 4–2 ja putosi jatkosta.

Ilta-Sanomien ja Turun Sanomien mukaan pelaaja on myöntänyt lyöneensä vedon ja lunastaneensa voittoja. Hyökkääjä on lehtien tietojen mukaan kuitenkin lyönyt vedot kaverinsa puolesta ja maksanut ne kaverinsa pankkikortilla. Vedonlyönnin kohteena olleessa pelissä hän kertoo tehneensä kaikkensa oman joukkueensa voiton eteen.

Poliisi päätti elokuussa lopettaa asian esitutkinnan. Poliisin mukaan todisteet eivät olisi riittäneet tuomioon.

– Tuntuu tarkoitushakuiselta, että asia nostettiin taas näin näyttävästi esille. Poliisi päätti jo elokuussa tutkinnan lopettamisesta, Ihalainen sanoo.

Suomen Palloliiton kurinpitolautakunta antoi oman päätöksensä asiasta tiistaina. Siinä todettiin, ettei Someron Voiman pelaaja Arber Istrefin ole havaittu rikkoneen kilpailumääräyksiä.

Veikkauksen ja Suomen urheilun eettisen keskuksen SUEKin edustajat ehtivät ihmetellä liiton ratkaisua. Torstaina Palloliitto julkisti lisää perusteluja päätökselleen. Liiton kilpailumääräysten mukaan jalkapallotoimijat eivät saa itse tai edustajansa kautta lyödä vetoa oman sarjatasonsa kilpailutapahtumista. Kyseinen menettely ei kata sitä että henkilö asioi toisen henkilön puolesta toisen henkilön rahoilla.

SoVo-pelaaja oli liiton mukaan toiminut ystävänsä puolesta tämän pankkikortilla ja avustanut voittojen lunastuksessa. Hän ei ollut lyönyt vetoa omaan lukuunsa eikä saanut asiasta taloudellista hyötyä.

Palloliitto kertoi torstaina, että se tarkentaa vedonlyöntiä koskevia sääntöjään syksyn aikana. Jatkossa myös nyt käsitellyn tapauksen kaltainen vedonlyönti on kiellettyä.

Ihalaisen mukaan matkoilla oleva Istrefi ei pelaa vielä sunnuntaisessa TUL-turnauksessa, mutta jatkaa uraansa SoVossa, koska häntä ei tuomittu tai edes syytetty mistään eikä liittokaan rankaissut.

– Näyttää siltä, että saamme kokoon loppujen lopuksi ihan hyvän joukkueen. Lähdemme voittamaan TUL:n turnausta, mutta Suomen mestaruudesta manageri ei tällä kerralla mene uhoamaan. Viime kaudella oli isot panostukset, mutta emme saaneet joukkuetta pelaamaan yhteen. Nyt mennään vähän matalammalla profiililla. FL

Uusimmat

Näkoislehti

20.9.2020

Fingerpori

comic