Lounais-Häme

SoVolle tärkeä voitto Tampereelta

Someron Voima Futsal haki eilen Ilves FS:n kotiluolasta arvokkaan 4-3 (3-3/2-2) voiton jatkoajan ja voittomaalikilpailun jälkeen.

Näin somerolaisjoukkue on yhä mukana taistelussa Futsal-Liigan pudotuspelien avauskierroksen kotiedusta.

SoVo sai otteluun loistavan lähdön, kun sen ykköskentällinen viimeisteli maalit kahdessa ensimmäisessä vaihdossaan, saatellen vieraat 2-0 johtoon runsaassa kuudessa minuutissa.

Hurmos ei kuitenkaan kantanut avausjakson loppuun asti, vaan Ilves nousi Juhana Jyrkiäisen osumilla taukoon mennessä tasalukemiin.

Toisen jakson alussa ote näytti kääntyvän isännille, kun Jaakko Ahokas siirsi ensimmäisen kerran Ilveksen maalin johtoon.

SoVoa takaa-ajoasema ei kipsannut, vaan se tuli sekakentällisen voimin 3-3 tasalukemiin seitsemän ja puoli minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Tasoituksen komeasti iskeneelle Gezim Vocalle maali oli iltapäivän toinen. Yhden vieraiden osumista sai tililleen Futsal-Liigan maalipörssin kärkeen noussut Arber Istrefi. Mergim Bushi pohjusti SoVon kaksi ensimmäistä maalia ja Mikko Matinaro nappisyötöllään kolmannen.

Vielä varsinaisen lopussa ja viiden minuutin jatkoajalla molemmilla joukkueilla oli tukku mainioita maalintekopaikkoja, mutta kentän parhaina pelaajina palkitut maalivahdit Marko Laaksonen (SoVo) ja Leo Rantanen (Ilves) tekivät hyökkääjien aikeet tyhjiksi.

Voittomaalikilpailussa kaikki kolme sovolaista tinttasivat näyttävillä laukauksilla pallon kuuden metrin pisteeltä Rantasen selän taakse. Laaksosen torjuttua Ilves-kapteeni Juha-Pekka Torvisen vedon, kirjattiin ottelusta 2-1 pistevoitto somerolaisjoukkueelle.

– Voitto ja kaksi pistettä vieraskentältä Ilveksen tasoista joukkuetta vastaan on aina hyvä saavutus. Silti jäi vähän harmittamaan, ettemme pystyneet ottamaan sitä kolmattakin pinnaa mukaamme. Pelitapahtumiin nähden sekään ei olisi ollut vääryys, SoVon päävalmentaja Tomi Tuominen kommentoi.

SoVo koki jo viikon alkupuolella takaiskun, kun vasta pari ottelua joukkueen riveissä pelaamaan ehtinyt ex-ilvesläinen Timur Inapshba sai komennon leikkauspöydälle.

– Timurin pikkusormi vaurioitui taannoisessa Valkeakosken pelissä sen verran pahasti, että lääkärin mukaan se vaati leikkaushoidon. Onneksi kuntoutuminen sujuu muutamassa viikossa ja saamme ”Timin” todennäköisesti takaisin vahvuuteemme jo runkosarjan viimeisille kierroksille, SoVon manageri Jarkko Ihalainen kertoi.

Ilves FS jatkaa liigan nelossijalla ja SoVo Futsal viidentenä, mutta lauantain tuloksen myötä joukkueiden keskinäinen ero kaventui kolmeksi pisteeksi. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic