Lounais-Häme

SoVon kiri ei riittänyt Akaassa

Someron Voima Futsal aloitti liigan puolivälierät eilen vierasottelulla Akaan Leijona Futsalia vastaan. Vahvasta loppunousustaan huolimatta somerolaisjoukkue joutui taipumaan 5-3 (3-1) tappioon.

Mahdollisimman kaksijakoisen ottelun avausjakso kulki kotijoukkueen selvässä hallinnassa. Leijona ehti tuhlailemaan lukuisia hyviä maalipaikkoja, mutta myös karkaamaan 3-0 johtoon, ennen kuin vieraat saivat maalitilinsä aivan jakson loppuhetkillä auki.

SoVon kavennuksen 3-1:een viimeisteli Mikko Matinaro näppärällä ohjauksella maalin edustalta. Syöttöpisteen osumaan ansaitsi Tuomas Hakala.

Tauolla pukupissa vierasjoukkue uudisti hieman pelisysteemejään ja myös kenttäkoostumuksiaan. Muutokset tuottivat toivotunlaista tulosta ja pelin toisesta puolikkaasta muodostui yhtä selkeästi vieraiden voimannäytös, kuin mitä avausjakso oli ollut isäntien osalta.

Mergim Bushi kavensi Arber Istrefin vapauttavasta syötöstä lukemat 3-2:een. Sen jälkeen SoVo vyörytti toinen toistaan vaarallisempia hyökkäyksiä Leijonan kenttäpäätyyn, mutta tasoitusosumaa vieraat eivät onnistuneet iskemään edes aivan avoimista paikoista.

Parhaat paikat siunaantuivat runkosarjan maalikuninkuuden voittaneelle Istrefille, jonka viimeistely-yritykset kuitenkin viuhuivat niukasti yli ja ohi maalin tai kilpistyivät hyvin torjuneeseen leijonavahti Tuomas Kallioiseen.

Kolmisen minuuttia ennen varsinaisen peliajan täyttymistä kotijoukkue karkasi ratkaisevan tuntuiseen 4-2 johtoon. SoVo lähti saman tien hakemaan kavennusta ”lentävällä maalivahdilla” ja saikin sellaisen nopeasti aikaiseksi.

Gezim Voca laukoi Istrefin esityöstä SoVon jälleen maalin päähän, mutta varsin nopeasti Leijonan Miikka Hurme heilautti taas verkkoa vierasjoukkueen päädyssä.

Voittajien parhaana pelaajana palkittiin neljässä Leijona-maalissa joko tekijänä tai syöttäjänä mukana ollut Dusan Milojevic.

Sovolaisista palkintoraati noteerasi maalivahti Marko Laaksosen, vaikka muutaman hienon torjunnan vastapainoksi pari vastustajan osumaa näyttikin painuvan turkulaisvahdin selän taakse hieman helponnäköisesti.

– Huonon avausjakson jälkeen saimme pelimme toisella puolikkaalla hyvään kuntoon. Hallinta siirtyi täysin meille ja myös maalintekopaikkoja syntyi aivan riittävästi, jotta olisimme voineet kääntää pelin edukseemme.

– Meidän kannaltamme on hyvä juttu, että ottelusarja jatkuu heti sunnuntaina. Pelasimme laajalla rosterilla ja ainakin minun silmääni näytti siltä kuin kapeampaa rinkiä pyörittänyt vastustaja olisi alkanut pelin loppua kohden väsyä, SoVo Futsalin päävalmentaja Tomi Tuominen arvioi.

Tuominen uskoi vakaasti, että SoVon jatkaessa tänään siitä mihin eilisen pelin lopetti, se pystyy tasoittamaan puolivälieräsarjan. Välieräpaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

– Ei meidän tarvitse pelissämme muuttaa seuraaviin kohtaamisiin juuri mitään. Pallot vain paikoista sisään, niin voitot ovat ulottuvillamme, Tuominen ennakoi. fL

Uusimmat

Fingerpori

comic