Lounais-Häme Somero

SoVon puolustus murtui vasta lopussa – Sievi FS haki pisteet Somerolta

Uhrautuva puolustustaistelu piti Someron Voima Futsalin loppuminuuteille asti voiton syrjässä kiinni kotiottelussa Sievi FS:a vastaan.
Gezim Voca paranteli yhden runkosarjakauden maaliennätyksen 39 osumaan. Kuva: Lassi Puhtimäki

Kuusi minuuttia ennen peliajan täyttymistä somerolaiset johtivat maalilla ja kaksi minuuttia ennen loppua lukemat olivat vielä tasan. Lopulta kuitenkin Sievi vei 4-2 (0-2) vierasvoittonsa myötä kaikki sarjapisteet mukanaan.

Maali-ilotteluistaan tunnetuksi tullut Someron Voima Futsal oli parin viikon pelitauon aikana hionut pelitapansa uuteen uskoon. Oman maalin ja puolustusalueen varjeleminen oli nyt kaikille sovolaisille ykkösasia.

Oma maali pysyikin koskemattomana yli 29 minuuttia, eli lähelle toisen pelijakson puoltaväliä. Varsinkin Sievin kaltaista taitavaa ja erittäin hyökkäysvoimaista joukkuetta vastaan tuo oli hatunnoston arvoinen suoritus.

Kaiken lisäksi kotijoukkue käytti avausjakson harvoista maalipaikoistaan kaksi taidokkaasti hyväkseen, siirtyen yhdessätoista minuutissa 2–0-johtoon.

Ensin Gezim Voca täräytti kaukaa vastustajan maalista antamansa vapaapotkun voimalla verkkoon, parantaen samalla Futsal-Liigan yhden runkosarjakauden maaliennätyksen 39 osumaan.

Toinen maali syntyi harvemmin tehotilastoissa loistavan kaksikon yhteistyönä, kun Teemu Lammi vapautti Joonas Manzon vetopaikkaan ja tämän komea laukaus siirsi SoVon kahden maalin karkumatkalle.

Sievi oli hyökkäyssuuntaan aktiivisempi joukkue jo avausjaksolla ja tauon jälkeen vieraiden painostus sen kuin yltyi. Uutteran puolustamisen ja maalivahti Marko Laaksosen lukuisten huipputorjuntojen ansiosta somerolaisjoukkue piti kuitenkin Sievin pitkään nollasaldossa ja vielä pidempään takaa-ajoasemassa.

Pelikielloista johtuneiden lukuisten poissaolojen vuoksi SoVolla oli heittää kuluttavaan puolustustaisteluun vain kahdeksan kenttäpelaajaa ja kun heistä kaksi joutui loppuminuuteilla kentän laidalle, rivistöön alkoi tulla liikaa aukkoja.

Juho Petterssonin nilkka vääntyi tavanomaisessa pelitilanteessa ja minuuttia myöhemmin toinen takalinjojen erikoismies, Pekka Karjalainen, tuli toisen varoituksen myötä ulosajetuksi kentältä.

Ulosajoa seuranneen ylivoiman Sievi hyödynsi 2-2 tasoituksella ja toiseksi viimeisellä peliminuutilla pohjalaiset iskivät vielä kahdesti.

Tarkkaan ottaen, Sievi runnoi maalin perukoille vain 3-2 johto-osumansa ja viimeinen takaisku kirjattiin SoVon omaksi maaliksi, kun Mergim Bushin syötöksi tarkoittama palautus lipui tyhjänä ammottaneeseen somerolaismaaliin.

– Tappiopeliin ei voi koskaan olla täysin tyytyväinen, mutta kyllä meidän esityksessämme oli tänään erittäin paljon hyvääkin.

– Asenne oli kaikilla pelaajilla kohdallaan ja saimme pidettyä Sievin pelätyt maalintekijät pitkään hyvin kurissa, pelikiellon vuoksi pelkästään valmennustehtäviin eilen keskittynyt SoVo Futsalin pelaajavalmentaja Valdrin Seferi sanoi.

Seferin ohella SoVon runkomiehistä olivat pelikieltojen vuoksi sivussa Valdrin Rashica, Mohammad Ahmadi ja Xhevdet Gela. He pääsevät mukaan taas seuraavan kierroksen kotiotteluun Espoon GFT:tä vastaan, mutta tuolloin huilivuorossa on samasta syystä Karjalainen.

– Sarjasijoituksen kannalta runkosarjan viimeisillä peleillä tuskin on meille enää kauheasti merkitystä, mutta tämän puolustusvoittoisemman pelitavan opettelussa ja kehittämisessä ne tulevat olemaan sitäkin tärkeämpiä, Seferi mainitsi. FL

Uusimmat

Näkoislehti

11.7.2020

Fingerpori

comic