Lounais-Häme

Special-karsinnoissa pikku yllätyksiä

Pilvenmäellä ajettiin perjantaina neljä Specialin karsintalähtöä, joista kolme kuului T4-peliin.

Ja niin vain kävi, että yksikään näistä kolmesta lähdöstä ei päättynyt suosikkivoittoon, mutta mitään jättiyllätyksiäkään ei tapahtunut. T4-pelin vaihto oli 102 211,50 euroa ja oikealla rivillä tienasi 255,10 euroa.

Nelosen pelatuimmalle hevoselle eli Heidi Alelle kävi kylmät lähtökiihdytyksessä kun se levisi laukalle jääden kärjestä kymmeniä metrejä. Ratu Palema valtasi piikin ja siinä se sitkutteli yllättävänkin pitkään.

Loppusuoralla ei kuitenkaan liikkunut kuin yksi hevonen eli Lovetown, jonka Antti Teivainen leipoi voittoisaan kiriin. Swagman lunasti toisen finaalipaikan.

Toinen T4-kohde sujui pelisuosikki Ali Baba Rajmarin komennossa loppusuoran alkuun, mutta kiriä siltä ei irronnut. Kaikkein rajuimmin kiripuolikkaan tuli Niko Jokelan ohjastama Count Forever ja näin ruuna jätti Illuminati Sundin kakkoseksi.

-Katselin viimeisen kierroksen alkaessa, että taidamme olla liian kaukana kärjestä, mutta tämä jaksaa runtata ja vielä ehdimme. Finaaliin toivon rivakkaa matkavauhtia, sillä tämä jaksaa kiriä reippaammankin matkavauhdin jälkeen, Jokela kertoi.

Antti Teivainen nappasi toisen karsintavoittonsa kolmannessa T4-kohteessa ajokkinaan Backspin. Tamma oli niukasti Ripasso Classicoa vahvempi, mutta molemmat menivät finaaliin. Suosikki Racehill Victory kypsyi keulasta loppusuoran alkuun.

Viimeisen karsinnan vei koko kilpailun suurin ennakkosuosikki Bid On Kemp, joka ei ole hävinnyt kertaakaan urallaan. Tapio Perttunen ohjasti tamman heti johtoon ja kahdeksas voitto irtosi helposti. Amour Kemp kiri toiseksi.

Nelkun päätöksessä keulaan lensi Iron Smile, mutta sen veto lässähti hyvissä ajoin. Loppusuoraa tultiin koko radan leveydeltä ja kaikkein kovinta vauhtia sen teki aidan viertä lentänyt Hunters Hero ohjissaan Tommi Kylliäinen.

Pilvenmäen rata oli napakassa kunnossa, sillä kolmannessa lähdössä tultiin kiripuolikas alta kymppiä.

Specialin finaali ajetaan kahden viikon kuluttua T76-ravien yhteydessä ja voittajaa odottaa 8 000 euron ykköspalkinto. Ja jo tässä vaiheessa voidaan pitää selvänä, että kisasta tulee kovan lisäksi myös erittäin tasokas.

Finalistit
LovetownCount ForeverBackspinBid On kempSort of SorrowCallela LancelotSwagmanIlluminate SundRipasso ClassicoAmour KempMidnight MoverFantom Sundance

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti