Lounais-Häme

SPR aikoo kaksinkertaistaa ensiapukoulutettujen määrän - Kurssia kehitetään myös verkossa suoritettavaksi

Ensiapukoulutettujen määrän kaksinkertaistamista tavoitellaan Suomessa yhteistyössä Kiwa Inspectan kanssa.
Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen
Arkistokuva. Kuva: Seppo Pessinen

Suomen Punaisen Ristin tavoitteena on, että yhä useampi suomalainen osaisi antaa ensiapua. Tavoitteen saavuttamiseksi ensiapukoulutusta kehitetään vastaamaan paremmin asiakkaiden tarpeisiin. Ensimmäinen askel kehitystyössä on verkko- ja lähikoulutuksena toteutettavat ensiapukurssit.

Kunnianhimoisen tavoitteen saavuttaakseen Punainen Risti on valinnut kumppanikseen kansainvälisen toimijan, Kiwa Inspectan. Yhteistyö mahdollistaa ensiapukoulutusjärjestelmän kansainvälisen sertifioinnin ja tuo mukanaan myös digitalisaation mahdollisuudet.

Ensiapukoulutusten kehitystyössä huomioidaan jatkossa paremmin työpaikkojen erilaiset tarpeet ja koulutusten kansainvälinen yhteensovittaminen. Punaisen Ristin mukaan muutoksia tulee muun muassa ensiapukoulutusohjelmien suorittamiseen ja pätevyyksien hallintaan.

Järjestettyjen ensiapukoulutusten määrä on hyvä mittari, kun arvioidaan yhteiskunnan varautumista ja valmiutta reagoida hätätilanteisiin. Punaisen Ristin ohjelmien mukaisia koulutuksia suoritti viime vuonna 125 000 henkilöä.

 

 

Uusimmat

Näkoislehti

11.8.2020

Fingerpori

comic