Lounais-Häme

SPR koulutti vastaanottokeskukselle tukiväkeä Forssassa – Tarjolla myös verkkokoulutusta

Forssaan tuleville pakolaisille ei ole käynnissä SPR:n tavarakeräystä.
SPR:n vastaanottokeskuksen Forssan asuntojavalmistellaan parhaillaan asukkaita varten. SPR:n Forssan osasto on kouluttanut vapaaehtoisia tulijoiden tueksi. Kuvituskuva.

Punaisen ristin Forssan osasto on omalta osaltaan varautunut vastaanottokeskuksen toiminnan käynnistymiseen ja toiminnan tukemiseen. Tällä viikolla parisenkymmentä vapaaehtoista kävi läpi Kotoutumisen tukena -koulutuksen.

– Se tarjoaa pätevyyden toimia vapaaehtoisena Punaisen Ristin maahanmuuttajatoiminnassa. Kurssilla käsitellään pakolaisuutta, kotoutumista ja rasismia sekä esitellään kotoutumista tukevaa vapaaehtoistoimintaa, kertoo Forssan osaston Mari Mattila.

Lue myös: Ensin asunto, sitten sängyt ja petaus – Forssassa valmistellaan SPR:n vastaanottokeskusta ensi viikoksi (8.4.2022)

Mattilan mukaan koulutusta voidaan paikallisesti järjestää lisääkin, mikäli sille tulee kysyntää.

– Mahdollista on myös osallistua kaikille avoimeen verkkokoulutukseen 20. huhtikuuta. Siitä löytyy tietoja osoitteesta https://vapaaehtoiset.punainenristi.fi/event/14626.

Tavarakeräystä ei ole nyt käynnissä

Paikallisosasto ja sen vapaaehtoiset tukevat vastaanottokeskusta tarpeen mukaan, esimerkiksi kantamalla huonekaluja ja tarvikkeita. Myöhemmin vapaaehtoiset voivat olla järjestämässä osaston puolesta vaikkapa kerhotoimintaa asukkaille.

Yksi tapa on tavarakeräysten järjestäminen.

– Sellaista ei ole nyt käynnissä. Jos sellainen käynnistetään, ilmoitamme siitä kyllä, Mattila lisää.

Uusimmat

Fingerpori

comic