Lounais-Häme Forssa

Sprinttisuunnistuksen SM-kisa sulkee katuja Forssassa – Keskustassa liikkuvilta toivotaan kärsivällisyyttä

Koko päivän kello 8–18 ovat suljettuina Torikatu Vilppaankadun ja Vapaudenkadun väliseltä osuudelta sekä Sibeliuksenkatu Hämeentien ja Vapaudenkadun väliseltä osuudelta.
Hämeentie suljetaan sunnuntaina iltapäivällä sprinttisuunnistuksen loppukilpailun aikana kello 12.30–17 Kartanonkadun ja Vapaudenkadun väliseltä osuudelta. Kuva: Tapio Tuomela
Hämeentie suljetaan sunnuntaina iltapäivällä sprinttisuunnistuksen loppukilpailun aikana kello 12.30–17 Kartanonkadun ja Vapaudenkadun väliseltä osuudelta. Kuva: Tapio Tuomela

Forssassa järjestetään sunnuntaina sprinttisuunnistuksen SM-kisat, jotka vaikuttavat kaupungin liikennejärjestelyihin. Osa kaupungin kaduista suljetaan hetkellisesti kisojen ajaksi. SM-sprint 2019 -kisa tuo 1 800 juoksijaa suunnistamaan keskelle Forssaa.

Koko päivän ajan eli kello 8–18 ovat suljettuina Torikatu Vilppaankadun ja Vapaudenkadun väliseltä osuudelta sekä Sibeliuksenkatu Hämeentien ja Vapaudenkadun väliseltä osuudelta.

Aamupäivän karsintakilpailun aikana kello 8–12 suljetaan Vapaudenkatu Hämeentien ja Sibeliuksenkadun väliseltä osuudelta. Iltapäivän loppukilpailun aikana kello 12.30–17 suljetaan Hämeentie Kartanonkadun ja Vapaudenkadun väliseltä osuudelta.

Hetkellisiä pysäytyksiä on kello 9–17 liikennevalvojien toimesta Linikkalankadulla, Rautatienkadun liikenneympyrässä sekä Kartanonkadun ja Vilppaankadun risteyksessä.

– Kaupungilla on suljetuilla kaduilla sekä ajoesteitä että liikennevalvojia ohjaamassa liikennettä. Jos jollakulla on välttämätön tarve päästä kulkemaan suljettuna olevaa katua pitkin, liikennevalvojat voivat päästää hänet läpi, mutta kulkemaan pääsyä voi joutua odottamaan, Forssan kaupungin kunnallistekniikan päällikkö Tero Tiensuu sanoo.

Tiensuu toteaa, että kilpailut tuovat Forssan keskustaan huomattavasti normaalia enemmän jalankulkijoita. Suunnistajien lisäksi paikalle tulee runsaasti katsojia.

Tiensuu kehottaa kaikkia keskustan läpi liikkuvia olemaan kärsivällisiä. Tarjolla olevia opasteita kannattaa noudattaa, ja mahdollisuuksien mukaan on hyvä käyttää kiertoreittejä.

Kilpailun keskuspaikka sijaitsee Forssan torilla, ja radat kiertävät Loimijoen ja sitä ympäröivien punatiilisten historiallisten teollisuusrakennusten ja puistojen lomassa. Torille pystytetään SM-kisojen ajaksi myös kaikille avoin kilpailukeskus. Paikalla on myös tuotemyyjiä ja ateriapalvelujen tarjoajia.

Kaikki liikenne kilpailualueen pysäköintiin tapahtuu valtatie 2:n kautta. Myös valtatie 10:n kautta tulevat ohjataan valtatie 2:lle. Valtatie 2:lta etelästä tulevat ajavat pysäköintiin Loimalammintien ja kaikki muut Jokioistentien kautta. Kilpailijoiden pysäköintipaikat ovat noin 800 metriä kilpailukeskuksesta. FL

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti