Lounais-Häme Forssa

SPR:n Veripalvelu saapuu maanantaina Forssaan - Verta voi luovuttaa koronarokotteen jälkeenkin

Kuva: SPR/Veripalvelu
Kuva: SPR/Veripalvelu

Suomessa tarvitaan 800 verenluovuttajan apua joka päivä, eikä luovutetun veren tarve lopu kesälläkään. Verta voivat tarvita esimerkiksi onnettomuuksien uhrit, keskoslapset, synnyttävät äidit sekä syöpä- ja leikkauspotilaat.

Kesällä SPR:n Veripalvelu kiertää taas maata. Forssaan se saapuu maanantaina 21. kesäkuuta. Verta voi luovuttaa seurakuntakeskuksella Kartanonkatu 16:ssa kello 13-18. Veripalveluun on syytä varata aika etukäteen veripalvelun verkkosivuilta. Koronarokote ei estä veren luovuttamista, mutta jos rokotteesta saa kovat oireet, kannattaa odottaa pari päivää ja luovuttaa verta vasta toipumisen jälkeen.

Veripalvelu jatkaa Loimaalle torstaina 24. kesäkuuta. Loimaalla verta voi luovuttaa Heimolinnassa kello 11-16, osoitteessa Väinämöisenkatu 2.

Verenluovutus on mahdollista myös oman kotipaikkakunnan ulkopuolella, eli myös mökkiläiset voivat ojentaa auttavan kätensä.

Muistilista verenluovuttajille

Miehille suositellaan enintään 3–4 luovutuskertaa vuodessa. 18–25 -vuotiaille naisille suositellaan enintään yhtä luovutuskertaa vuodessa ja muille naisille 2–3 luovutuskertaa.

Varaa aika. Pääset varaamaan ajan verenluovutukseen osoitteessa veripalvelu.fi/ajanvaraus. Muista myös täyttää sähköinen terveyskysely ennen kuin tulet luovuttamaan!

Muista juoda tarpeeksi vettä tai mehua. Sekä verenluovutusta ennen että sen jälkeen kannattaa huolehtia riittävästä nesteytyksestä.

Muista turvallisuus. Noudata turvavälejä, hyvää käsihygieniaa ja käytä verenluovutuksessa Veripalvelun tarjoamaa kasvomaskia.

Ota rennosti! Verenluovutuspäivänä kannattaa välttää liikaa rehkimistä ja saunomista.

+1: Saitko koronarokotuksen? Se ei estä verenluovutusta. Jos saat voimakkaan rokotusreaktion (esim. kova särky tai kuume), odota kaksi vuorokautta oireiden päättymisen jälkeen.

Uusimmat

Fingerpori

comic