Lounais-Häme

Sten siirtyy Saksaan

Kaksi viime kautta Forssan Alussa pelannut maajoukkuesentteri Minna Sten siirtyy ensi kaudeksi Saksan Bundesliigaan Pohjois-Saksassa sijaitsevan Rotenburgin BG Hurricanesin joukkueeseen.

28-vuotiasta Steniä on houkuteltu Saksaan aiemminkin.

– Kyselyt ovat tulleet kesken kautta enkä ole halunnut jättää joukkuettani siinä vaiheessa. Nyt hankin pelaaja-agentin ja pesti syntyi hänen avullaan, Sten kertoo.

Saksan kausi on Stenille ensimmäinen ulkomailla seurajoukkueessa. Vuonna 2006 hän lähti Alusta kahden kauden mittaiseksi jääneelle reissulle USA:n yliopistosarjaan.

Stenin uusi seura Hurricanes sijoittui päättyneellä kaudella Saksan Bundesliigassa seitsemänneksi eikä päässyt puolivälierissä jatkoon.

Hieman ennen Stenin pestaamista seura hankki toisenkin Suomen maajoukkuepelurin, kun USA:ssa Providencen yliopistossa nelivuotisen uransa päättänyt espoolainen Evita Iiskola teki sopimuksen Hurricanesiin.

Minnan isosisko Tiina Sten on pelannut Saksassa neljä viime kautta ja on voittanut Saksan mestaruuden joka vuosi Wasserburgin joukkueessa. Päättyneellä kaudella joukkue ei hävinnyt ainuttakaan peliä Bundesliigassa.

Sisarukset eivät taida kohdata ensi kaudella Saksassa, sillä 30-vuotias Tiina on päättämässä peräti 12 vuotta jatkunutta ulkomaan uraansa ja palaamassa Suomeen.

Ei liene mahdoton ajatus, että Stenin nimi pysyisi Alun kokoonpanossa ensi kaudellakin, jos Alku onnistuu houkuttelemaan Tiinan palaamaan Forssaan. Hän nimittäin pelasi yhden SM-sarjapelin Alun paidassa syksyllä 2010, kun sopimusneuvottelut ulkomaille olivat kesken, mutta johtivat sitten Kreikan pestiin. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic