Lounais-Häme

Stephen Hawkingin ääni matkaa pian kohti mustaa aukkoa

Lontoo
15.06.2018, 08:25

Ulkomaat

Euroopan avaruusjärjestö kunniottaa edesmenneen fyysikon Stephen Hawkingin muistoa lähettämällä ääniviestin häneltä kohti lähintä mustaa aukkoa.
Viesti lähetetään samanaikaisesti, kun Hawkingin tuhka haudataan Westminster Abbeyn kappeliin myöhemmin tänään.
– Lähetys suunnataan kohti lähintä mustaa aukkoa, joka sijaitsee kaksoistähdessä 1A 0620-00. Toinen tähdistä on melko arkipäiväinen oranssi kääpiö, Hawkingin tytär Lucy Hawking sanoo.
– Viesti kertoo rauhasta ja toivosta, yksimielisyydestä ja tarpeestamme elää harmoniassa toistemme kanssa tällä planeetalla,
Hawkingin viimeinen leposija sijaitsee Isaac Newtonin ja Charles Darwinin hautojen lähellä.

”Taivas on vain satu ihmisille, jotka pelkäävät pimeää”

Hawking ansioitui erityisesti avaruuden mustien aukkojen tutkijana. Mustasta aukosta lähtevä säteily kantaa hänen nimeään.
Hawking ei pelännyt kuolemaa ja tyrmäsi täysin uskontojen vision kuoleman jälkeisestä elämästä.
– Olen elänyt ennenaikaisen kuoleman varjossa viimeiset 49 vuotta. En pelkää kuolemaa, mutta minulla ei ole kiire kuolla. On niin paljon tehtävää ensin, hän sanoi Guardianin haastattelussa vuonna 2011.
– Vertaisin aivoja tietokoneeseen, joka lakkaa toimimasta, kun sen komponentit menevät epäkuntoon. Rikkinäisille tietokoneille ei ole olemassa taivasta. Taivas on vain satu ihmisille, jotka pelkäävät pimeää, hän jatkoi.
Hawkin menehtyi 76-vuotiaana 14. maaliskuuta. Hän kuoli kotonaan Cambridgessa samana päivänä, jolloin fyysikko Albert Einsteinin syntymästä tuli kuluneeksi 139 vuotta. Hawking oli syntynyt 8. tammikuuta 1942, samana päivänä kuin modernin tieteen isän Galileo Galilein kuolemasta tuli kuluneeksi 300 vuotta. Hawkingia onkin luonnehdittu aikamme vastineeksi Galileille ja Einsteinille.
Tieteen supertähden uran teki häkellyttäväksi myös se, että Hawking kärsi yli 50 vuotta vakavasta ALS-taudista. Kun sairaus diagnosoitiin vuonna 1964, lääkärit arvioivat hänellä olevan vain pari elinvuotta jäljellä.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic