Lounais-Häme

Steralla Tammelassa nousukiitoa - palkkaa lisää ammattitaitoisia hitsareita ja työnjohtajan

Mekaniikan ja elektroniikan sopimusvalmistajalla Stera Technologies oy:llä on konsernin suurin tehdas Tammelassa. Tammelan lisäksi Steralla on tuotantoa Turussa, Paimiossa, Kaarinassa, Kaavilla sekä Virossa Keilassa ja Sauessa sekä Intiassa Chennaissa. Tämän vuoden aikana Tammelassa työntekijöitä on lisätty 50:llä, jonka myötä Tammelassa työskentelee jo noin 250 steralaista. Kaikkiaan Steran palveluksessa on yli 900 henkilöä.

Tammelan tehtaan tuotantopäällikkö Tero Marjamäki sanoo, että Tammelaan voitaisiin palkata heti ammattitaitoisia hitsareita ja uusi työnjohtaja. Tuotannon kasvaessa uutta tuotantotilaa on lähdetty vuokraamaan Kaukjärveltä Kohon entisestä mailatehtaasta, jossa työskentelee jo toistakymmentä henkilöä. Tammelan ja Kaavin liiketoiminta-alueen johtaja Jussi Ohlsson on nimitetty ensi vuoden alusta koko Stera-konsernin toimitusjohtajaksi. Ohlsson ennätti johtaa Tammelan tehdasta yhdeksän vuotta.

Stera-konsernin liikevaihto tulee hipomaan tänä vuonna 80 miljoonaa euroa ja ensi tilikaudella arvioiden mukaan 85 miljoonaa euroa. Liikevaihdosta noin kolmannes syntyy Tammelassa. Kasvun odotetaan jatkuvan myös vuosina 2019 ja 2020.

Stera pyrkii sopimusvalmistajana laajoihin kokonaistoimituksiin, jossa tuotanto suunnitellaan jo tuotekehitysvaiheessa yhteistyössä tilaajan kanssa. Tammelassa valmistetaan mm. Koneelle modernisaatiohissien ovia, hissirunkoja ja hissikuilujen osia johtosarjoineen. Lisäksi eri kotimaisille työkonevalmistajille valmistetaan ohjaamoita, joita valmistuu vuositasolla tällä hetkellä useita satoja. Tammelassa valmistetaan myös konttikokoisia säähavaintolaitteistoja kotimaiselle yritykselle, joka toimittaa niitä ympäri maailmaa.

Group controller Mikko Uusi-Heikkilä sanoo tuotannon kasvun eteen tehdyn paljon työtä.

-Automaation lisääminen on lisännyt työn tuottavuutta ja tuonut uusia tilauksia Tammelaan. Tähän on pystytty kovassa kilpailutilanteessa, Uusi-Heikkilä sanoo.

Hyvä osoituksena pitkäjänteisen asiakasyhteistyön onnistumisesta on Steran alkuvuodesta Koneelta Kiinassa Shanghaissa järjestetyillä toimittajapäivillä saama kansainvälinen yhteistyöpalkinto.

-Olimme viiteen vuoteen ensimmäinen eurooppalainen toimittaja, joka sai tämän huomionosoituksen, Uusi-Heikkilä kertoo.

Yhteistyön mahdollisuuksia lisää myös se, että rajapintaa asiakkaan ja Steran tuotantojärjestelmissä on madallettu, jolloin asiakas voi tehdä tilauksensa suoraan Steran tuotantojärjestelmään. Ja kun tilaus lähtee Steralta valmiina asiakkaalle, taloushallinnon järjestelmä lähettää automaattisesti laskun tilaajalle.

Sterassa on viety pitkälle skaalautuvaa elektronista anturointijärjestelmää, jolla voidaan seurata Steran tuotantokoneiden suorituskykyä ja tilaa. Kyseinen järjestelmä on pian toimitusvalmis myös oman tuotantonsa tehokkuudesta kiinnostuneille asiakkaille.

Stera pyrkii syventämään kumppanuuksiaan koko ajan. Steralla on tällä hetkellä tuotannossa yli 160 erilaista nc-ohjattua automatisoitua tuotantokonetta Suomessa, Virossa ja Intiassa. Tammelan tuotantokapasiteettia nostaa merkittävästi viime vuoden lopulla käyttöönotettu noin 1,5 miljoonaa euroa maksanut kuitulaser-levytyöstökeskus integroituna automatisoituun materiaalin käsittely- ja varastojärjestelmään.

Prima Poverin Kauhavalla valmistaman työstökeskuksen yhteydessä olevaa levyvarastoautomaattia ollaan kasvattamassa 300 tonnista tuhanteen tonniin. Stera valmisti työstökoneelle suojaseinämät, joita Prima Power tilaa nyt työstökoneita myydessään.

Stera on aloittanut myös led-teknologiaan perustuvien valaistusjärjestelmien valmistuksen SteraLux -tuotemerkillä Turussa. Valaisinjärjestelmien tuotteisto ulottuu loistelamppujen korvaajista jalkapallokenttien tai satamien valaisuun luotettavasti ja energiatehokkaasti. Myös Tammelan tehtaaseen tullaan asentamaan uusi led-valaistus.FL

 

Aiheesta aiemmin:

https://www.forssanlehti.fi/uutiset/34150-metalli-ja-rakennusalat-vetavat-forssassa-palkattu-satoja

 

Fingerpori

comic

Uusimmat