Lounais-Häme Forssan seutu

Street Basket -kiertue tekee korista tunnetuksi

Forssan tapahtumassa mukana ennätysmäärä koululaisia.
Street Basket -tapahtuma houkutteli Forssaan noin 250 pelaajaa. Kuva: Lassi Puhtimäki
Street Basket -tapahtuma houkutteli Forssaan noin 250 pelaajaa. Kuva: Lassi Puhtimäki

Koululaisille tarkoitettu Street Basket -kiertue piipahti jälleen Forssassa. Maanantaina oli kolmas kerta, kun tapahtuman vetovastuussa oli paikallinen koripallon junioriseura Feeniks Basket.

Tero Kaseva Feeniks Basketista kertoo, että tapahtumaan osallistui noin 250 koululaista, joista muodostui 44 joukkuetta. Pelit pelattiin katukorikselle tyypilliseen tapaan kolmehenkisin joukkuein.

– Pelaajia ja joukkueita oli nyt enemmän kuin aiempina vuosina. Olemme joka vuosi saaneet nostettua pelaajien määrää parillakymmenellä. Ehkä se kertoo siitä, että koripallon suosio on seutukunnalla taas kasvussa. Jokioisilta on ollut Forssan lisäksi joukkueita joka vuosi, tänä vuonna myös Tammelasta tuli pelaajia, Kaseva kertoo.

Kentällä viipelsi niin koripallon harrastajia kuin sellaisia, jotka eivät ole lajia harrastaneet kuin koulun liikuntatunnilla. Kasevan mukaan katukoriskiertueen päätavoitteena on tehdä lajia tunnetuksi nuorten keskuudessa.

– Pelit pelattiin hyvällä fiiliksellä. Kannustajat ja ensimmäisen korin tekijä palkittiin, mutta sillä ei ollut merkitystä, mitkä joukkueet voittivat. Pääasia oli hauskanpito, Kaseva kertaa.

– On vaikea sanoa, onko turnaus tuonut uusia harrastajia lajin pariin. Pari tyttöä kävi kyllä kysymässä, missä lajia voi harrastaa Forssassa. Jos joku tämän myötä lajista innostuu, hyvä niin, hän jatkaa.

Street Basket -kiertue järjestetään tänä vuonna Forssan lisäksi 18 paikkakunnalla. Kaseva lupaa, että kiertue rantautuu Forssaan myös ensi vuonna. Hänen mukaansa on mahdollista, että tapahtuma voidaan järjestää kevään lisäksi myös syksyllä, mutta mitään päätöksiä ei ole tehty.

Koripalloliiton ja K-ryhmän yhteistyössä järjestämä Street Basket -kiertue on osa yhteisvastuullista Pikkusudet-yhteistyötä. Muita yhteistyöhön kuuluvia tapahtumia ovat seuroissa järjestettävät Pikkusudet-koriskoulut ja -riehat.

Vuoden 2019 Street Basket -kiertue on osa Suomen Koripalloliiton 80-vuotisjuhlaa, mikä tulee näkymään muun muassa kiertueen uutisoinnissa. Tänä keväänä kiertueella tuodaan esiin myös ympäristövastuuta muun muassa kierrättämällä jätteet entistä tehokkaammin. FL

Uusimmat

Näkoislehti

21.9.2020

Fingerpori

comic