Lounais-Häme

STT:n päätoimittaja vaihtuu - vastaavaksi päätoimittajaksi Minna Holopainen

Helsinki
24.09.2018, 10:52

Talous

Suomen Tietotoimiston STT:n vastaavaksi päätoimittajaksi on nimitetty Minna Holopainen 1. lokakuuta alkaen. Hän työskentelee nyt STT:n uutispäätoimittajana.
Nykyinen vastaava päätoimittaja, toimitusjohtaja Mika Pettersson, 57, jättää tehtävänsä yhteisestä sopimuksesta ja hyvässä yhteisymmärryksessä. Hän on ollut STT:n vastaavana päätoimittajana ja toimitusjohtajana 12 vuotta.
Petterssonin lähdön myötä vastaavan päätoimittajan ja toimitusjohtajan tehtävät erotetaan toisistaan STT:ssä.
– Aloin pohtia uuden tekemistä jo viime keväänä, ja olen keskustellut tästä avoimesti myös yhtiön hallituksen kanssa. Olen ollut tässä roolissa 12 vuotta. Se on pitkä aika turbulentilla media-alalla semminkin kun viime vuodet ovat STT:ssä olleet raskaita. Koko Euroopassa taitaa olla vain yksi uutistoimistojohtaja, joka on ollut toimitusjohtajana pidempään, Pettersson sanoo.
Holopainen, 53, on työskennellyt STT:ssä vuodesta 1997 eri tehtävissä, muun muassa toimittajana, uutispäällikkönä ja toimituspäällikkönä. Vuodesta 2010 Holopainen on ollut uutispäätoimittajana.
– STT:n toimitus on hieno, kunnianhimoinen työyhteisö, jossa opin itse uutta joka päivä. Mika on ollut 12 vuotta paras mahdollinen esimies ja työpari sen johtamisessa. Tietysti on haikeaa, kun hän lähtee, mutta STT:n uutistyö jatkuu. Haluamme kehittää uutistoimistoa asiakkaidemme ja suomalaisen yleisön tarpeisiin, Holopainen sanoo.

Uusi toimitusjohtaja valitaan lokakuussa

Petterssonin ero astuu voimaan tämän kuun lopussa, ja STT:n uuden toimitusjohtajan valinnasta päätetään lokakuussa. STT:n hallituksen puheenjohtaja Petteri Putkiranta kertoo, että uuden toimitusjohtajan valintaan asti tehtäviä hoitaa Kimmo Pietinen. Pietinen on Helsingin Sanomien toimituspäällikkö, joka on syksyllä työskennellyt pääosin STT:llä selvittämässä uutistoimiston perusuutispalvelun muutostarpeita.
Helsingin Sanomat omistava mediakonserni Sanoma Media Finland (SMF) osti kesäkuussa Alma Median ja TS-Yhtymän omistamat STT:n osakkeet, ja kaupan myötä Sanoman omistusosuus STT:stä kasvoi 75,4 prosenttiin.
Olisiko Pietinen luonteva valinta seuraavaksi toimitusjohtajaksi?
– Sen näkee sitten, asiasta pitää keskustella STT:n hallituksessa. Asiaa käsitellään seuraavassa kokouksessa lokakuun alussa, vastaa Putkiranta.
Putkirannan mukaan vielä ei ole päätetty, tuleeko uusi toimitusjohtaja ylipäätään SMF:n palveluksesta, tai pitäisikö hänellä olla Petterssonin tapaan journalistinen tausta.
– Mielestäni sitä (journalistista työkokemusta) ei välttämättä tarvita. STT:n toimitusjohtajalla pitää olla fokus sekä journalismiin että liiketoimintaan, koska STT:n toimintoihin kuuluu useita muitakin palveluja kuin perusuutispalvelu, Putkiranta sanoo.
STT:hen kuuluvat uutispalvelun lisäksi esimerkiksi kuvatoimisto Lehtikuva sekä STT Viestintäpalvelut, jotka ovat takoneet voitollista tulosta. Sen sijaan perusuutispalvelun taloudellisten vaikeuksien vuoksi toimituksessa on tällä vuosikymmenellä käyty useita yt-neuvotteluja.

Jatkossa ei kahta päätoimittajaa

Kun Holopainen nousee vastaavaksi päätoimittajaksi, lopettaa hän samalla työnsä uutispäätoimittajana. Uutispäätoimittajan tehtäviin on STT:llä kuulunut muun muassa erikoistoimittajien esimiehenä toimiminen. Näillä näkymin STT:lle ei päätoimittajavaihdoksen myötä valita uutta uutispäätoimittajaa, koska toimitusjohtajan ja vastaavan päätoimittajan tehtävät erotetaan, kertoo Holopainen.
– Kun mietitään STT:n toimituksen kokoa, ei jatkossa kannata varmaankaan olla kahta päätoimittajaa. Aikaa journalistiselle työlle minulla on jatkossakin, se on selviö.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic