Lounais-Häme

STT:n uudeksi toimitusjohtajaksi Kimmo Pietinen - "Haussa sellainen väylä, että STT jatkaa ja parhaassa tapauksessa elpyy ihan toiselle tasolle"

Helsinki
11.10.2018, 13:38

Talous

Pitkän uran Helsingin Sanomissa tehnyt Kimmo Pietinen on valittu Suomen Tietotoimiston STT:n uudeksi toimitusjohtajaksi. STT:n hallitus päätti nimityksestä tänään.
Pietinen on työskennellyt pitkään Helsingin Sanomien toimituspäällikkönä.
Pietinen kertoo STT:n vaikuttavan motivoituneelta yhteisöltä, jossa uutistoimistojournalismi on hallussa. Pietisen mukaan uutistoimistojournalismiin perehtyminen on ollut mielenkiintoista, koska logiikka on vähän erilainen kuin sanomalehden tekemisessä.
Tänä syksynä Pietinen on jo hoitanut STT:n toimitusjohtajan tehtäviä Mika Petterssonin eron jälkeen ja työskennellyt sitä ennen pääosin STT:llä selvittämässä uutispalvelun muutostarpeita.
Pietisen mukaan hänen huomionsa tulee keskittymään STT:n talouden vakauttamiseen.
Osana talouden sopeuttamistoimia STT:n henkilöstö- ja taloustoiminnoissa on käyty yt-neuvottelut, jotka koskivat seitsemää henkilöä. Yt-neuvottelujen seurauksena neljä ihmistä irtisanottiin ja kolmelle henkilölle tarjottiin jatkoa muuttuneilla työnkuvilla.

”STT toimii itsenäisenä uutistoimistona”

Mediamurroksen keskellä viime vuodet ovat olleet STT:lle taloudellisesti vaikeita ja STT on joutunut useaan otteeseen sopeuttamaan toimintaansa.
STT:n suunnassa nähtiin iso liikahdus kesällä, kun Sanoma osti osake-enemmistön STT:stä. Pietinen korostaa STT:n pysyvän itsenäisenä myös jatkossa. Synergiahyötyjä Sanoman kanssa haetaan niissä kohdin, joissa se hyödyttää ennen kaikkea STT:tä.
– Sanoma lähtee siitä, että STT toimii itsenäisenä uutistoimistona kuten tähän asti.
Pietinen uskoo, että myös jatkossa STT on suurin piirtein nykyisen kokoinen ja tarjoaa suurin piirtein nykyisenkaltaisia palveluita.
– Meininki on hakea sellainen väylä, että STT jatkaa ja parhaassa tapauksessa elpyy ihan toiselle tasolle jossain vaiheessa.

Markkinatilanne edelleen vaikea

Pietisen mukaan alkusyksyn aikana on käyty tiivistä keskustelua STT:n asiakkaina olevien mediatalojen kanssa. Median markkinatilanne näyttää edelleen monelta osin vaikealta.
STT:n hallitus hyväksyi tänään syksyn aikana asiakaskeskustelujen pohjalta laaditun ehdotuksen STT:n uudeksi tuote- ja hintamalliksi.
– Tuote- ja hintamallilla pyritään varmistamaan, että asiakaseroosio vähintään pysähtyisi, ja tarjotaan ostojaan supistaneille asiakkaille väyliä ostojen kasvattamiseen, Pietinen kertoo.
Tavoitteena on myös, että jo menetettyjä asiakkaita pystyttäisiin hankkimaan takaisin.
– Tarjoamme joustavampia hintamalleja, Pietinen sanoo.
Pelkkä hintamalli ei hänen mukaansa ratkaise vielä mitään, vaan koko asiakunta pitää käydä nyt läpi.
STT:n vaikeudet ovat liittyneet erityisesti tekstiuutispalveluun. STT:n muita liiketoiminnan kivijalkoja ovat kuvatoiminta ja viestintäpalvelut. Pietisen mukaan jatkossa pitää selvittää, millaisia kasvumahdollisuuksia niihin liittyy.

Pietinen ja Holopainen työparina STT:n johdossa

Pietisen työparina STT:n johdossa toimii vastaava päätoimittaja Minna Holopainen, joka aloitti tehtävässä lokakuun alussa. STT:n aiempi vastaava päätoimittaja ja toimitusjohtaja Mika Pettersson jätti tehtävänsä yhteisestä sopimuksesta 12 työvuoden päätteeksi.
Aiemmassa STT:n johtamismallissa vastaavan päätoimittajan ja toimitusjohtajan roolit oli yhdistetty.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti