Lounais-Häme

Stubb Ylellä: Presidentti Niinistöön hyvät ja suorat välit - asioista voidaan olla eri mieltä

Helsinki
13.10.2018, 11:21

Kotimaa

Kokoomuksen entinen puheenjohtaja, ex-pääministeri Alexander Stubb arvioi Ylen Ykkösaamussa, että hänellä on hyvät ja suorat välit presidentti Sauli Niinistöön.
– Meillä on ollut hyvä ja suora keskusteluyhteys, ja se että puhutaan asioista suoraan ja välillä ollaan eri mieltä, niin se ei tarkoita, että suhteet ovat huonot, itse asiassa päinvastoin, Stubb sanoi Ylellä lauantaina.
Viime kuussa ilmestyneen Tuomo Yli-Huttulan kirjan mukaan Stubbin ja Niinistön suhde on ollut välillä jopa jäätävä.
Presidentti Niinistö arvioi viime viikolla Turun kirjamessuilla, että hänen välinsä Stubbiin ovat paremmat kuin on annettu ymmärtää.
Nykyään Euroopan investointipankin varapääjohtajana toimiva Stubb kertoi Ylellä, että hän tapasi Niinistön aiemmin viikolla.
– Meillä oli yhteinen kahdenvälinen tapaaminen, ja myös tasavallan presidentti tuli kunnioittamaan läsnäolollaan ja pienellä puheellaan Martti Ahtisaaren Nobel-palkinnon 10-vuotisjuhlaa, Stubb sanoi Ykkösaamussa.
Stubb toimii hallituksen puheenjohtajana konfliktinratkaisujärjestö CMI:ssä, jonka presidentti Ahtisaari perusti presidenttikautensa jälkeen vuonna 2000.

https://areena.yle.fi/1-3239260

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti