Lounais-Häme

Suhonen palaa valmennushommiin

 

Alpo Suhonen palaa valmennushommiin, kun Itävallan jääkiekkoliitto valitsi hänet miesten maajoukkuevalmentajaksi.

Suhonen on toiminut vuodesta 2012 Itävallan jääkiekkoliiton urheilujohtajana.

– Alpo Suhonen on nähnyt neljän viime vuoden aikana kaikki maajoukkueen pelit ja tuntee pelaajat ja pelitavan. Hän oli looginen valinta, liiton puheenjohtaja Dieter Kalt perusteli valintaa.

Itävallan maajoukkue jäi ilman valmentajaa, kun Salzburgia seuratasolla valmentanut kanadalainen Daniel Ratushny siirtyi valmentamaan Sveitsiin Lausanneen.

– Itävallan liitto halusi vaihtelua kanadalaisvalmentajiin, joilla on lisäksi ollut seuravalmentaminen maajoukkuevalmennuksen rinnalla, Suhonen toteaa.

– Ratushnylla oli vielä kaksi vuotta maajoukkuesopimusta jäljellä. Kun hän lähti, liitossa todettiin ettei näin lyhyellä aikavälillä löytynyt vaihtoehtoja. Olen toiminut neljä vuotta maajoukkueen neuvonantajana ja managerina, joten maajoukkue on minulle tuttu.

Suhosen ensimmäinen testi on jo syyskuussa, kun Itävalta tavoittelee vuoden 2018 olympiapaikkaa Riiassa pelattavassa karsintaturnauksessa Saksan, Latvian ja Japanin kanssa.

Ensi keväällekin riittää panosta, kun Itävalta pyrkii palaamaan MM-kisojen A-sarjaan. Tänä keväänä Itävalta jäi Puolassa pelatuissa kakkostason MM-kisoissa neljänneksi, kun Slovenia ja Italia veivät nousupaikat.

– Itävallan nousu jäi noissa kisoissa yhden maalin päähän, Suhonen huomauttaa.

Suhonen jatkaa Itävallassa myös liiton urheilutoimenjohtajana. Kaksoisvirka pitää forssalaisen Itävallassa 10-11 kuukautta vuodessa.

– Lähinnä kesällä ehdin olla Forssassa muutamia viikkoja.

67-vuotias Suhonen on toiminut valmentajana viimeksi kaudella 2011-12 Slovakiassa.

FoPSin 1970-luvulla maakuntasarjasta liigaan nostaneella Suhosella on kansainvälistä valmentajakokemusta useilta kausilta Sveitsistä ja Pohjois-Amerikasta, jossa hän toimi kaudella 2000-01 NHL:ssä Chicagon päävalmentajana. FL

 

Uusimmat

Fingerpori

comic