Lounais-Häme

Sunnuntaina uusiksi: Pojat pelaa, vanhemmat leipoo

Leivonnaisia, lapasia. Villasukkia, viinereitä.

Joulumyyjäisten perinteisiä tuotteita ja paljon muuta on taas tarjolla Forssan suurimmilla joulumarkkinoilla, Kartanokeskuksen kaksipäiväisillä sisätorijoulumarkkinoilla.

Paikalla oli 115 myyjää ja järjestäjän arvion mukaan kahtena päivänä asiakkaita käy jopa 3000. Moni leivonnaisten myyjä lähtee lauantain jälkeen kotiin, häärii uusien leipomusten kimpussa yötä myöden ja palaa tuoreiden tuotteiden kanssa sunnuntaina.

Joulumarkkinat on myös urheiluseuroille tai yksittäisille joukkueille sekä kouluille ja koululuokille oiva tapa kerätä varoja omaan toimintaan. Kartanokeskuksen joulumyyjäisissä mukana olivat paikallisista joukkueista ainakin FoPS junioreiden 04-syntyneet ja Feeniks Basketin SM-sarjaa pelaava B-poikajoukkue.

Koripallopoikien osalta työnjako menee siten, että äidit hoitavat leipomisen, pojat leivonnaisten lisäksi hattaran ja pop cornien myymisen siltä osin kun harjoituksiltaan ja peleiltään ehtivät. Joukkueen mukana häärivä Vesa Raatikainen kertoo, että viime vuonna tapahtumassa oltiin mukana FoKoPon junioreina.

-Koimme tämän hyväksi varainhankintatavaksi. Myyntituloilla katetaan erilaisia menoja. Harkinnassa on turnausmatka keväällä Barcelonaan, Raatikainen kertoo.

Kiekkopoikien äidit ja isät häärivät koko joukkueen voimin myyjäistalkoissa. Apuun ovat rientäneet jopa pelaajien siskot, kun pojilla on harjoitus- ja pelikiireitä. Makeiden leivonnaisten ja käsitöiden lisäksi FoPS:n pisteeltä sai ostaa ainakin Marja-Liisa Ahtolan tekemiä suussa sulavia lihapiirakoita.

-Katamme tuotoilla jäämaksuja, pelimatkoja ja turnausmaksuja. Sama pöytä on ollut Marikalla (Arkkila) monta vuotta, tällä joukkueella ollaan myyjäisissä toista kertaa ja hyvin on kauppa käynyt, kehuu joukkueen taustavoimiin kuuluva Sanna Mäkinen.

Hyvin kävi kauppa myös Keskuskoulun vanhempaintoimikunnan myyntipisteellä. Kahdeksasluokkalaiset Iris Heikkilä ja Fanni Pöllänen myivät arpoja, vanhemmat keskittyivät myymään valmistamiaan leivonnaisia ja käsitöitä. Arpajaispalkinnot on saatu lahjoituksina lähinnä oppilaiden taustajoukoilta.

-Hyvin on mennyt arpoja kaupan, tosi paljon on myyty, kehui Fanni Pöllänen.

-Jokainen arpa voittaa, mainosti Iris Heikkilä.

Forssan Salaman joulumarkkinoita on järjestetty jo 1980-luvulta alkaen ja tuotto menee urheiluseuran nuorisotoimintaan. Nykyisissä tiloissa Kartanokeskuksessa kokoonnutaan viidettä kertaa. Tänä vuonna järjstelyissä ovat olleet mukana myös FAI:n projektimerkonomiryhmän opiskelijat.

-Tämä on asiakkaiden kannalta hyvä paikka. Sijainti on keskeinen, parkkitilaa on hyvin ja tila on iso sekä hyvin valaistu. Palaute on ollut voittopuolisesti positiivista sekä asiakkailta että myyjiltä, joista yli puolet tulee joka vuosi uudelleen hyvissä ajoin varaamalleen paikalle. Koen, että sekin on merkki myyjien tyytyväisyydestä, kertoo Salaman toiminnanjohtaja Miia Laaksonen. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti