Lounais-Häme

Sunny Car Center -oikeudenkäynnissä kuullaan tänään Markku Ritaluomaa

Markku Ritaluoma . Arkistokuva: Esko Tuovinen

Sunny Car Centerin vahingonkorvausoikeudenkäynti jatkuu tänään Turun hovioikeudessa.

 

Tänään oikeudessa kuullaan yli 6 miljoonan euron vahingonkorvauksiin tuomittua liikemies Markku Ritaluomaa. Ritaluoma osallistuu oikeudenkäyntiin videoyhteyden ylitse ulkomailta.

Malikin miljoona puhuttaa oikeudessa

Puheenaiheeksi noussee ainakin arabialainen sijoittaja Malik ja hänelle maksetut miljoona euroa. Oikeudessa eilen pidetyissä asiaesittelyissä osapuolet esittivät erilaisia näkemyksiä siitä, mistä Malikille mahdollisesti maksettu miljoona euroa tuli ja oliko se yhtiön varoja vai Ritaluoman henkilökohtaista omaisuutta.

Ritaluoman mukaan rahoitusta kaikista mahdollisista suunnista etsinyt yhtiö menetti miljoonia jouduttuaan huijausten kohteeksi.

Konkurssipesän hoitaja Jorma Tuomaala kuvaili eilen oikeudessa menoa yhtiössä vastuuttomaksi.

Hänen mukaansa paniikkinappia olisi pitänyt painaa jo vuosia ennen koko hankkeen kaatumista, kun oma pääoma oli menetetty ja alkoi käydä selväksi, että yhtiö ei saisi mistään normaalista lähteestä tarvitsemaansa yli sadan miljoonan euron rahoitusta Euroopan suurimman autokauppakeskuksen rakentamiseksi Hämeenlinnan Kirstulaan.

Lue myös: Sunny Car Centerin oikeudenkäynnissä saatetaan kuulla uusia todisteita ja todistajia (5.11.2019)

Yli kuuden miljoonan euron vahingonkorvaukset

Konkurssipesä vaatii Ritaluomaa ja yhtiön hallituksessa Hämeenlinnan kaupunkia edustanutta Iisakki Kiemunkia korvaamaan yhtiöstä kadonneita tai ulkomaille siirrettyjä varoja. Ritaluoma määrättiin käräjäoikeudessa maksamaan yli 6 miljoonaa euroa vahingonkorvauksia, Kiemungin osuus soviteltiin 350 000 euroon yhteisvastuullisesti Ritaluoman kanssa.

Markku Ritaluoma osallistuu oikeudenkäyntiin videoyhteyden kautta, vaikka oikeuden mukaan hänellä ei ole laillista syytä poissaololle. Oikeus hyväksyi etäkuulemisen sen jälkeen, kun kaikki osapuolet halusivat oikeudenkäynnin etenevän.

Ritaluoma on ollut viime vuodet ulkomailla, todennäköisimmin Floridassa. Suomessa hänet on tiettävästi nähty viimeksi vuonna 2014.

Ritaluoman mukaan hän menetti kaiken omaisuutensa SCC:n kaatumisessa.

Iisakki Kiemunkia kuullaan hovioikeudessa torstaina. Oikeudenkäynti jatkuu marraskuun puoliväliin asti. FL

Lue myös: Sunny Car Centerin rahojen katoamista puidaan hovioikeudessa – Pesänhoitaja: ”Paniikkinappia olisi pitänyt painaa jo vuonna 2011” (5.11.2019)

Uusimmat

Näkoislehti

30.9.2020

Fingerpori

comic