Lounais-Häme

Sunny Car Center vie hovioikeuden marraskuusta lähes puolet – Valitusten käsittely alkaa

Turun hovioikeus on varannut yhdeksän arkipäivää Sunny Car Centerille.
Iisakki Kiemunki ja hänen asianajajansa Pekka Romo marssivat marraskuussa hovioikeuden istuntoon. Kuva on käräjäoikeuden käsittelystä viime vuoden maaliskuussa. Kuva: Esko Tuovinen
Iisakki Kiemunki ja hänen asianajajansa Pekka Romo marssivat marraskuussa hovioikeuden istuntoon. Kuva on käräjäoikeuden käsittelystä viime vuoden maaliskuussa. Kuva: Esko Tuovinen

Paljon valtakunnallista julkisuutta saaneen Sunny Car Centerin (SCC) tapahtumien käsittely hovioikeudessa alkaa 5. marraskuuta. Turun hovioikeus on varannut pääkäsittelyyn yhdeksän arkipäivää.

Hämeenlinnaan suunnitellun autokauppakeskuksen entinen toimitusjohtaja Markku Ritaluoma ja entinen hallituksen jäsen Iisakki Kiemunki ovat valittaneet Kanta-Hämeen käräjäoikeuden päätöksestä hovioikeuteen.

Käräjäoikeus määräsi Ritaluoman maksamaan SCC:n konkurssipesälle vahingonkorvauksena 6,2 miljoonaa euroa ja viivästyskorot. Kiemungin on osallistuttava yhteisvastuullisesti 350 000 eurolla vahingonkorvauksen maksamiseen.

Oikeudenkäynnissä on kyse SCC:stä ulkomaille viedyistä varoista. Käräjäoikeuden päätöksen mukaan Ritaluoma on vastuussa yhtiölle aiheutetuista vahingoista. Kiemungin katsottiin laiminlyöneen osakeyhtiölain mukaisen velvollisuutensa ja rikkoneen yleisen velvollisuuden huolellisuuteen.

Ritaluoman mukaan hän ja SCC joutuivat huijauksen uhriksi. Käräjäoikeus ei pitänyt selvitettynä, että kyse olisi ollut huijauksista.

SCC:n piti rakentaa suuri autokaupan keskus Hämeenlinnan Kirstulaan. Yhtiö asetettiin konkurssiin vuonna 2015. Konkurssipesä, jolle on nimetty julkisselvittäjä, on vaatinut yhtiön toiminnasta vastaavilta henkilöiltä vahingonkorvauksia.

Kanta-Hämeen käräjäoikeus on antanut myös kaksi muuta päätöstä, joissa vastaajina ovat Ritaluoma ja Kiemunki. Ritaluoma määrättiin palauttamaan pesälle noin 1 miljoona euroa, jotka hän oli ottanut yhtiöstä eri tavoin omaan käyttöönsä.

Kiemunki määrättiin yhteisvastuullisesti maksamaan soviteltua vahingonkorvausta Ritaluoman palkankorotuksesta. HÄSA

Uusimmat

Näkoislehti

14.8.2020

Fingerpori

comic