Lounais-Häme

Suomalaiset hankkivat 1,4 miljoonaa joulukuusta – Joulutähti ja hyasintti suosikkikukkia

Joulutähtiä myydään tänä vuonna saman verran kuin viime vuonna, noin 1,8 miljoonaa.
Suomessa kasvatettuja joulukuusia on vajaa miljoona. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki
Suomessa kasvatettuja joulukuusia on vajaa miljoona. Arkistokuva. Kuva: Lassi Puhtimäki

Suomalaisten mielestä joulukuusi ja joulukukat ovat tärkeitä joulutunnelman luomisessa. Tilastokeskuksen kokoamien tietojen mukaan suomalaiskoteihin hankitaan tänä jouluna noin 1,4 miljoonaa joulukuusta. Suomessa joulukuusiksi kasvatettuja on näistä vajaa miljoona. Omasta metsästä haetaan noin 300 000 puuta. Joulupuuseuran arvion mukaan ulkomailta tuodaan noin 150 000 puuta.

Tullin tietojen mukaan Suomeen vuonna 2018 tuoduista joulupuista suurin osa oli peräisin Ruotsista (47 prosenttia) ja Puolasta (45 prosenttia). Joulupuita tuotiin Suomeen myös Tanskasta (7 prosenttia). Joulupuiden vienti Suomesta muihin maihin on vähäistä. Vuonna 2018 Suomesta vietiin Viroon 380 puuta, ja vuonna 2017 Venäjälle vietiin 1 120 puuta.

Joulutähti, hyasintti, ritarinkukka ja tulppaani pysyvät joulun suosikkikukkina vuodesta toiseen. Joulutähtiä myydään tänä vuonna saman verran kuin viime vuonna, noin 1,8 miljoonaa. Valtaosa, noin 72 prosenttia myydyistä joulutähdistä on tänä vuonna punaisia ja noin 21 prosenttia valkoisia. Erikoisvärien osuus myydystä kokonaismäärästä on noin 8 prosenttia. Arviolta 60 prosenttia myytävistä joulutähdistä on monilatvaisia.

Hyasinttien kysyntä on hieman kasvanut viime vuodesta, ja niitä myydään kotimaisena noin 2,7 miljoonaa. Myydyistä hyasinteista 40 prosenttia on vaaleanpunaisia, 30 prosenttia sinisiä ja 30 prosenttia valkoisia.

Ritarinkukkia viljellään Suomessa tänä vuonna noin 900 000 kappaletta, ja niistä 64 prosenttia on punaisia, 28 prosenttia valkoisia ja loput erikoisvärejä. Tulppaaneja viljellään joulusesonkia varten suomalaisilla tarhoilla noin 4 miljoonaa kappaletta.

Luitko tämän: ”Ostan kuusen täältä, koska raha menee yleishyödylliseen tarkoitukseen” – Kuuset muuttuvat lahjakorteiksi tarvitseville

Uusimmat

Näkoislehti

15.8.2020

Fingerpori

comic