Lounais-Häme

Suomalaiset pitävät ilmastonmuutoksen torjuntaa selvästi tärkeimpänä vaaliteemana eurovaaleissa

Helsinki
17.10.2018, 08:54

Kotimaa

Suomalaiset pitävät Euroopan parlamenttivaalien tärkeimpänä teemana ilmastonmuutoksen torjumista ja ympäristönsuojelua, selviää tuoreesta eurobarometrista. Suomalaisista yli 60 prosenttia pitää ilmastotyötä toukokuussa järjestettävien vaalien tärkeimpänä teemana, kun koko EU:n tasolla lukema jää 40 prosenttiin.
Tärkeimmäksi vaaliteemaksi koko unionin tasolla nousee maahanmuutto sekä talous ja kasvun luominen.
Eurobarometri osoittaa, että jäsenmaiden kansalaisten tyytyväisyys unionia kohtaan kasvaa. EU-maiden kansalaisista ennätykselliset 62 prosenttia pitää maansa EU-jäsenyyttä hyvänä asiana. Tulos nousi muutamalla prosenttiyksiköllä kevään mittauksesta.
EU-kansalaisista 68 prosenttia kokee hyötyneensä maansa EU-jäsenyydestä. Suomessa kansalaisten tunnot EU:n tuomista hyödyistä ovat lievässä laskussa, mutta lukema on vain muutaman prosenttiyksikön alhaisempi kuin koko EU:n tulos.
Suomalaisista yli 60 prosenttia äänestäisi EU:ssa pysymisen puolesta, jos äänestys toimitettaisiin huomenna. Noin viidennes suomalaisista olisi valmis päästämään jäsenyydestä irti. Koko EU:n tasolla tahtotila pysymiseen on muutaman prosenttiyksikön Suomen lukua korkeammalla.
Eurobarometria varten haastateltiin yli 27 000 EU-kansalaista syyskuun aikana.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic