Lounais-Häme

Suomalaisilla ei asiaa EM-välieriin 50 metrin selkäuinnissa eikä 100 metrin rintauinnissa

Helsinki
03.08.2018, 14:09

Urheilu-uutiset

Niko Mäkelä ui perjantaina ennätyksensä 50 metrin selkäuinnin EM-alkuerissä. Riihimäen Uimaseuran 19-vuotias uimari viilasi runsaan kuukauden takaisesta ennätysajastaan viisi sekunnin sadasosaa ja kellotti Glasgow’ssa ajan 26,66.
Parannettavaakin jäi.
– Startti ei ollut ihan niin hyvä kuin olisin halunnut, Mäkelä sanoi.
Hänen mukaansa Riihimäen uimahallissa on täysin erilaiset starttitankojen korkeudet kuin EM-hallissa, joten lähtö vaati vähän sopeutumista.
Mäkelä kisaa ensimmäisissä pitkän radan aikuisten kisoissaan. Matkaa jatkopaikkaan jäi vielä reippaasti, sillä hän oli 46:s. Välieräpaikkaan tarvittiin 25,50.
Heinäkuun alussa nuorten EM-kisoissa Helsingissä kilpaillut Sergei Kuznetsov pääsi kymmenyksen päähän kauden parhaastaan ja oli 51:s ajalla 27,35.
– Luulen, että perhoset menevät kovempaa, espoolaista Cetusta edustava Kuznetsov tuumasi.

”Käsillä uimiseksi meni”

Miesten 100 metrin rintauinnissa Swimming Jyväskylän Teemu Vuorela pääsi lähelle ennätysvauhtiaan, kun hän kellotti ajan 1.02,72.
– En ole kahteen kuukauteen uinut rintauintia kuin SM-kisoissa, kun on ollut polvikipuja. Aika käsillä uimiseksi meni, 42. sijalle päätynyt Vuorela sanoi.
Vuorela, 24, ui Glasgow’ssa alustavasti kuusi matkaa, seuraavaksi 100 metrin vapaauinnin lauantaina.
Britit ottivat komennon jo alkuerissä, kun Adam Peaty johti kisaennätyksellä 57,89 isäntämaan uimarit kolmeen kärkisijaan. Kolmanneksi sijoittunut Ross Murdoch karsiutui välieristä maakiintiön takia ajalla 59,14.
Satasen rintauintimatkalla Ari-Pekka Liukkonen oli 53:s ajalla 1.04,83 ja Raision Urheilijoiden William Wihanto 54:s ajalla 1.05,47. Wihanto jäi viime kesän ennätyksestään runsaat kolme sekuntia, mutta aika oli kauden paras. Wihannon päämatka 50 metrin rintauinti alkaa ensi tiistaina.

”Paljon hyvää, mutta jäi kysymysmerkkejä”

Liukkonen sai myönteisiä signaaleja avausmatkastaan, sillä pitkään vaivannut selkä ei tuntunut startissa niin pahalta kuin hän pelkäsi ja matkan ensimmäinen 50 metriä sujui hyvin. Liukkosen päämatka on 50 metrin vapaauintia.
– Eka 50 metriä oli kevyttä. Katsotaan sitten, mikä on vauhti, kun lähtee uimaan viittäkymppiä, Liukkonen sanoi.
– Paljon oli hyvää, mutta paljon on vielä kysymysmerkkejä.
Astmaa poteva Liukkonen oli hengityksen kanssa tiukilla, sillä verryttelyaltaassa ilma on hänen mukaansa huonompi kuin kisa-altaassa.
– Ehkä siellä on laitettu paljon klooria veteen, kun altaassa on paljon uimareita, Liukkonen arveli.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti