Lounais-Häme

Suomalaisilla mahtava ravipäivä – Tammavaltikka-voittaja juhli Pariisissa, Hevosopiston treenarin tammalle jättipalkinto Ruotsista

Ypäjän Hevosopiston Aripekka Pakkasen valmentamalle Staro Miamille 1,4 miljoonaa kruunua Ruotsista.
Hannu Torvinen taputti Ranch Kellylle, kun supertamma ylitti maaliviivan elokuussa Forssan Tammavaltikassa. Sunnuntaina parivaljakko valloitti näytöstyyliin Pariisin.

Suomalainen raviurheilu sai makeaa mahan täydeltä puoli kuuden aikaan sunnuntai-iltapäivänä. Lähestulkoon samaan aikaan koettiin Ranch Kellyn riemastuttava voitto Pariisissa ja Staro Miamin kakkossija Ruotsissa.

Ranch Kelly lähti viikko sitten sunnuntaina Ranskan kiertueelle ja debyytti loksautti suut auki niin suomalaisilta kuin ranskalaisilta. Voittoa odotettiin, mutta 50 metrin voittomarginaali ja kilometriaika 10,1a olivat enemmän kuin pystyi toivomaan.

Voittoaika jää vain 0,3 sekuntia Vincennesin rataennätyksestä. Tämä siis radalla, jossa juoksevat maailman parhaat hevoset viikosta toiseen.

Raviyleisö on seurannut tiiviisti Ranch Kellyn matkaa Ravinetin matkablogissa. Valmentama on huomioinut Ranch Kellyn fanit myös Ranch Kellyn -facebooksivuilla.

Ranch kelly tienasi voitostaan 31 500 euroa.

Rahallisesti arvokkaampi suoritus saatiin Ruotsista, kun Aripekka Pakkasen valmentama Staro Miami sijoittui toiseksi tammakriteriumin finaalissa. Kakkossija oli 700 000 kruunun arvoinen, mutta palkintosumma tuplattiin, koska Staro Miami oli varsana juossut premiechansen-lähdön.

Staro Miami ravasi Mika Forssin ajamana tuloksen 12,1a ja jäi voittaja Conrads Rödluvalle kaksi kymmenystä.

Aripekka Pakkanen otti valmennusvastuun Ypäjän hevosopiston ravipuolella vajaa vuosi sitten.

Fingerpori

comic

Näkoislehti

26.2.2020

Uusimmat