Lounais-Häme

Suomalaismatkailijoiden kimppuun käynyttä australialaismiestä syytetään tapon yrityksestä - kävi tänään oikeudessa

Perth
31.07.2018, 12:44

Kotimaa

Länsi-Australiassa kahden suomalaismatkailijan kimppuun lapiolla hyökännyt australialainen 36-vuotias mies on käynyt tänään oikeudessa, kertoo muun muassa The West Australian -lehti.
Miestä syytetään tapon yrityksestä. Tämänpäiväisessä oikeuden istunnossa hän sanoi vain, että ymmärtää syytteen eikä pyri vapaaksi takuita vastaan.
Seuraavan kerran hänen syytteitään käsitellään ensi viikolla.
Molemmat väkivaltaisen hyökkäyksen kohteiksi joutuneet suomalaiset ovat päässeet pois sairaalasta, kerrotaan Suomen Perthin kunniapääkonsulaatista.
– Olen ollut heihin yhteydessä, ja he ovat palanneet toipumaan kotiinsa Perthiin, kunniapääkonsuli Ross Norgard kertoo STT:lle.
Suomalaiset olivat Norgardin mukaan sairaalassa lauantaista tiistaihin.
BBC:n mukaan suomalaismatkailijoiden kimppuun hyökättiin lauantaina suositulla Bibbulmun-vaelluspolulla lähellä Perthiä. Australialainen mies ajoi 33-vuotiasta miespuolista suomalaismatkailijaa päin maastoautolla ja löi tätä lapiolla.
33-vuotias naispuolinen suomalaismatkailija sai napattua lapion ja taltutettua hyökkääjän. Ohikulkija auttoi häntä pitelemään hyökkääjää aloillaan poliisin tuloon saakka. Länsiaustralialaisen WAtoday -lehden mukaan myös suomalaismies osallistui hyökkääjän pitelemiseen.
Suomalaismies sai hyökkäyksessä vamman päähänsä ja nainenkin loukkaantui. Perth Now -lehden mukaan päävamma tuli lapiosta. Molemmat suomalaiset vietiin sairaalaan. Perth Now’n mukaan myös hyökkääjää hoidettiin sairaalassa.
Hyökkäyksen syy on hämärän peitossa, eikä hyökkääjä viranomaisten mukaan tuntenut uhrejaan. Australialaislehtien mukaan hänen autossaan oli varastetut rekisterikilvet. Poliisi tutkii tapausta.
WAtodayn mukaan suomalaiset olivat töissä Australiassa mutta eivät asuneet siellä pysyvästi.
Suomen ulkoministeriön viestintäpäivystyksestä kerrotaan STT:lle, että heillä on tapaus tiedossa, mutta ministeriö ei voi kommentoida yksittäistä tapausta sen enempää.

https://thewest.com.au/news/crime/court-appearance-for-sawyers-valley-man-charged-over-bibbulmun-track-attack-on-finnish-hiker-ng-b88913583z
https://www.bbc.com/news/world-australia-45014642?ocid=socialflow_twitter
https://www.watoday.com.au/national/western-australia/finnish-tourists-targeted-in-random-bibbulman-track-attack-20180731-p4zujz.html
https://www.perthnow.com.au/news/crime/finnish-tourist-allegedly-bashed-on-bibbulmun-track-ng-b88912725z

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic