Lounais-Häme

Suomalaisnaiset ulkona EM-välieristä 50 metrin vapaauinnissa - Jallow ymmällään, Hulkko iloitsi ennätyksestään

Glasgow
03.08.2018, 13:27

Urheilu-uutiset

Mimosa Jallow oli perjantaina ihmeissään Glasgow’n EM-uintien avausmatkan jälkeen. Uinti tuntui vahvalta ja vauhdikkaalta, mutta kello oli eri mieltä. Jyväskyläläinen päätyi 19:nneksi naisten 50 metrin vapaauinnissa ja jäi varasijalle välieristä.
– Aika oli yllätys. Luulin, että tulin kovempaa. Koko matkan tuntui hyvältä, mutta ehkä se oli sitten liian hyvä, Jallow kertoi.
Alkuerien ykkönen oli Ruotsin Sarah Sjöström, jolta odotetaan Glasgow’ssa vähintään neljää kultamitalia. Sjöströmin aika oli 24,14.
Jallow valmistautui EM-uinteihin onnistuneella leirillä Bulgariassa. Vapaauinti ei ole hänen päämatkansa kisoissa, mutta keväällä hän passitti matkalla Hanna-Maria Seppälän Suomen ennätyksen historiaan uimalla ajan 24,90.
– Uinti ei tuntunut yhtään erilaiselta kuin Tukholman SE-uinnissa. En tiedä, oliko uinti nyt kiinni jostain frekvenssistä, Jallow tuumasi.
Hän jatkaa kisoja lauantaina 50 metrin selkäuinnilla, jossa hän on kisarankingin viides.

Muutkin karsiutuivat

Suomalaisista Jenna Laukkanen oli 50 metrin vapaassa 39:s ajalla 26,42, Ida Hulkko 44:s ennätysajallaan 26,76 ja Veera Kivirinta 49:s ajalla 27,07. Heille kaikille lauantaina alkava 100 metrin rintauinti on toinen kisojen päämatkoista.
– Oli kiva saada joku startti ennen huomista, Laukkanen tiivisti.
Laukkasen mukaan kisajärjestäjät sähläsivät vapaauinnin kisajärjestelyissä, kun uimareille ilmoitettiin ensin väärä paikka, johon mennä ennen starttia. Vuokattilainen odottaa, että kisojen edetessä tuollaiset virheet jäävät pois.
Hänen kisaohjelmassaan on alustavasti kahdeksan henkilökohtaista lajia, joista vapaauinti ei kuulu tärkeimpiin.
– Ennen uintia oli sellainen fiilis, etten tiennyt, mitä menen sinne tekemään. Vapaauintia on tullut uitua aika vähän, Laukkanen kertasi.
Hulkko iloitsi vahvasta kisa-alustaan, sillä ennätys todisti kunnon olevan kohdallaan. Tamperelainen ui 50 metriä vapaata ensi kertaa alle 27 sekunnin.
– En ajatellut, että se noin kovaa tulisi. Oli yllätys, että ennätyksestä lähti kuusi kymmenystä, Hulkko sanoi.
Hänen aiempi altaanmitan vapaauintiennätyksensä oli 27,30 viime vuodelta.

Ruotsalainen jäi uinnin EM-finaalipaikasta kauas

Vilma Ruotsalaisen uintiuran ensimmäiset aikuisten arvokisat pitkällä radalla alkoivat Glasgow’ssa 17. sijalla. Ruotsalainen harmitteli 400 metrin sekauinnissaan aloittaneensa liian lujaa.
– Se hyytyi ihan pystyyn. Ehkä lähdin liian railakkaasti, enkä jaksanut puristaa, ennätyksestään viitisen sekuntia jäänyt Ruotsalainen kertoi.
Ruotsalainen oli kisojen ensimmäinen suomalainen Tollcross-uintikeskuksen altaassa. Helsinkiläisen HSS:n 22-vuotias uimari voitti kolmen kilpailijan eränsä ajalla 4.56,41, mutta se oli hänelle turhan pieni lohtu.
– Verryttelyssä tuntui hyvältä, olisi pitänyt mennä ennätykseen.
Ruotsalainen ui Glasgow’n EM-kisoissa viisi lajia. Sekauinnissa ja selkäuinnissa 200 metrin matkat ovat hänen päämatkansa. Ne alkavat ensi tiistaina ja keskiviikkona.
Viime talvena Ruotsalainen kilpaili lyhyen radan aikuisten EM-kisoissa Kööpenhaminassa. Silloin hän oli 400 metrin sekauinnissa 14:s.

STT

Kuvat:

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic