Suomalaispizza maistuu turskan ystäville - norjalaisyhtiö aikoo ostaa Kotipizzan

Helsinki
22.11.2018, 08:37

Talous

Norjalainen monialayhtiö Orkla haluaa ostaa kaikki Kotipizzan osakkeet. Julkisessa käteisostotarjouksessa yhtiö tarjoaa Kotipizzan omistajille jokaisesta osakkeesta 23 euroa, jolloin osakkeiden arvo on yhteensä 146 miljoonaa euroa.
Kotipizzan hallitus on yksimielisesti päättänyt suositella ostotarjouksen hyväksymistä. Kauppa ei toteudu, jos Orkla saa haltuunsa alle 90 prosenttia osakkeista.
– Nämä kaksi yhtiötä sopivat strategisesti hyvin yhteen ja niiden osaamiset täydentävät hyvin toisiaan. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että Orkla jakaa vastuullisuuteen ja kestävään toimintaan liittyvät painotuksemme ja sitoumuksemme. Luotamme siihen, että Kotipizzan tulevaisuus tulee olemaan turvallisissa käsissä, sanoo Kotipizzan hallituksen puheenjohtaja Kalle Ruuskanen tiedotteessa.
Tarjouksesta lähetetyn tiedotteen mukaan ostotarjouksen toteutumisen ei odoteta olennaisesti muuttavan Kotipizzan liiketoimintaa tai sen työntekijöiden ja franchising-yrittäjien asemaa.
Orklan tuotemerkkejä ovat muun muassa Abba, Ahti, Ekströms, Grandiosa, Oolannin ja Taffel. Konsernilla on Suomessa makeistehdas Vaajakoskella ja pakasteperunatuotteita sekä perunalastuja valmistava tehdas Haraldsbyssä.
Toukokuussa Orkla Suomi kertoi lakkauttavansa Ahti-silliä ja vihannessäilykkeitä valmistavan tehtaansa Turussa tämän vuoden loppuun mennessä.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic