Lounais-Häme

Suomalaisten kertoma seksuaalinen häirintä Portugalissa etenemässä tutkintaan

Helsinki/Coimbra
25.07.2018, 17:03

Urheilu-uutiset

Portugalin viranomaiset aloittavat uudelleen tutkinnan epäillystä seksuaalisesta häirinnästä korkeakouluopiskelijoiden EM-kisoissa. Opiskelijaliikunnan eurooppalainen kattojärjestö EUSA ilmoitti tapahtumien käänteestä Opiskelijoiden Liikuntaliitolle (OLL) keskiviikkona.
Suomalaiset ovat vaatineet asian uutta käsittelyä Portugalin Coimbrassa edelleen jatkuvissa kisoissa.
– On hyvä, että tämä menee uudestaan tutkintaan, OLL:n koulutus- ja tapahtumakoordinaattori Markku Rantahalvari totesi STT:lle.
OLL kertoi tiistaina, että suomalaiset naisurheilijat ovat kohdanneet kisoissa seksuaalista häirintää. Häirintä oli OLL:n mukaan jatkuvaa ja vakavaa, pahimmillaan raiskauksen yritys. Epäillyt ahdistelijat olivat Venäjään kuuluvasta Dagestanista.
Epäillyn häirinnän uhrit ovat palanneet Suomeen, mutta kisat jatkuvat sunnuntaihin. Myös tapauksessa epäillyt miesurheilijat ovat jo poistuneet Portugalista.
Rantahalvarin mukaan epäillyn raiskauksen uhri ei ole vielä ryhtynyt Suomessa jatkotoimiin. Rantahalvari oli keskiviikkona yhteydessä Suomen poliisiin selvittääkseen viranomaiskäsittelyyn liittyvät käytännöt.
– Uhrille tämä on herkkä paikka, ja hän miettii vielä, riittävätkö hänen voimansa jatkokäsittelyyn, Rantahalvari kertoi.

Tukea Suomesta ja maailmalta

Epäillyn raiskauksen yrityksen jälkeen Portugalin poliisi ja EUSA suhtautuivat OLL:n mukaan tapahtumiin ylimalkaisesti. Häirintä loppui vasta, kun OLL siirsi suomalaisnaiset kisamajoituksesta hotelliin.
OLL on kertonut tapahtuneesta uhrien korkeakouluille.
– Korkeakoulut ovat luvanneet tukea uhreille. Kaikki ovat Suomessa reagoineet tähän ihanasti, ja minulle on tullut Venezuelasta asti sähköpostilla tukiviestejä. Kyllä tämä otetaan urheiluyhteisön sisällä vakavasti keskusteluun. Jospa tässä nyt jokin muuttuisi, OLL:n pääsihteeri Elina Havu kertoi Portugalista.
EUSA:n linjauksen mukaan kisoissa on nollatoleranssi häirinnälle.

STT

Lisää kommentti

Jätä tästä kommenttisi

Uusimmat

Fingerpori

comic