Lounais-Häme

Suomelle kahden kullan ja yhden hopean päivä parayleisurheilun EM-kisoissa

Berliini
23.08.2018, 22:20

Urheilu-uutiset

Suomen mitalisade parayleisurheilun EM-kisoissa Berliinissä sai jatkoa torstaina, kun neljäs kisapäivä kerrytti mitalikasaa kahdella kullalla ja yhdellä hopealla. Suomella on parayleisurheilun EM-kisojen neljännen päivän päätteeksi kasassa nyt yhdeksän mitalia.
Ratakelaaja Henry Manni otti kisojen toisen mitalinsa voittamalla EM-kultaa T34-luokan 400 metrillä. Mannin voittoaika oli kisaennätys 54,40. Kisan toiseksi kelasi Britannian Ben Rowlings ajalla 55,92.
– Nyt on vähän eri fiilis. Sain semmoista rentoa ja hyvää kelausta, mihin tiedän pystyväni. Aikakin oli hyvä. Tilastokakkosena lähdin ja pystyin voittamaan, Manni kertoi Suomen Urheiluliiton tiedotteessa. Manni harmitteli satasen jälkeen huonoa lähtöään, mutta mestaruus toi lohtua. Hänet nähdään vielä 800 metrillä sunnuntaina.
– Kotona 3D-tulostetut lyöntikapulat toimivat. Tämän kisan perusteella on kiva lähteä kasia hakkaamaan. Sinne voi lähteä rennolla ja hyvällä fiiliksellä, Manni sanoi.

Ronja Ojalle maistui mestaruus, Tähti nousi hylkäysten myötä hopealle

Suomessa otsikoihin Twitter-paljastuksensa takia noussut Ronja Oja nappasi niin ikään kisojen toisen mitalinsa juostuaan T11-luokan 100 metrin voittoon ajalla 13,68. Oja nappasi tiistaina pituudessa pronssia.
– En osaa sanoa (juoksusta) muuta kuin että juoksin. Aamun juoksu oli rennomman oloinen kuin nyt, oli parempi aikakin. Odotin tätä aamun jälkeen. Hienolta tuntui, Oja kertoi.
Aamun alkuerässä hän juoksi oppaansa Jesper Ojan kanssa 13,36.
Kisoissa jo kaksi kultamitalia napannut Leo-Pekka Tähti kelasi 800 metrillä maaliin neljäntenä, mutta kahden kanssakilpailijan hylkäykset nostivat hänet hopealle.
– Hieno kokemus! Hyvin jaksoin 650 metriä painaa omasta mielestäni, sitten alkoi sakkaamaan, mutta loppu tuli taas hyvin. Todella hyvä veto, Tähti kommentoi suoritustaan.
Hänen aikansa oli 1.40,82. Kisan voittoon kelasi Sveitsin Marcel Hug ajalla 1.39,89.
Tähti kisaa Berliinissä vielä päämatkallaan 100 metrillä.


Korjattu aiempaa uutista klo 21.55: Suomen mitalisaldo kasvoi yhdeksään, ei kuuteen.

http://www.yleisurheilu.fi/uutinen/manni-em-kultaan-400-metrilla-ja-oja-satasella-tahdelle-kolmas-mitali
https://twitter.com/RonjaOja/status/1032281941679255552

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic

Näkoislehti