Lounais-Häme

Suomelle tyly tasapeli

Läpi pelin hallinnut Suomi jäi 1-1 (0-0) tasapeliin Israelia vastaan 19-vuotisten tyttöjen EM-karsintaturnauksen ensimmäisenä pelipäivänä Eerikkilässä.

Suomi hallitsi molempia jaksoja mielinmäärin, mutta etenkin ensimmäisellä jaksolla painostus ei tuottanut kuin pari todellista maalintekopaikkaa.

Israel sai jakson parhaan tilanteen, kun puolen tunnin kohdalla sen likimain ensimmäinen hyökkäys tuotti rangaistuspotkun suomalaispuolustajan käsivirheen vuoksi. Rankkari meni kuitenkin ohi ja Suomi selvisi säikähdyksellä.

Toisella jaksolla Suomen painostus jatkui ja tuotti nyt enemmän tekopaikkojakin. 65. minuutilla Jutta Rantala pääsi laukomaan kymmenestä metristä sen verran vahvasti, että pallo lipesi israelilaisvahdin käsien läpi maaliin.

Viittä minuuttia myöhemmin Israel sai siihen asti parhaan paikkansa, kun pallo kilahti Suomen maalin ylätolppaan.

Viime minuuteilla Suomi passivoitui sen verran, että Israel pääsi vihdoin hyökkäämään. Vieraat saivat lisäajan viime minuuteilla vapaapotkun noin 20 metristä, josta Sarit Winstokin komea veto upposi maalin takanurkkaan ohi lähes työttömänä puolitoista tuntia olleen Suomen maalivahdin Milla-Maj Majasaaren.

Altavastaajana kitunut Israel juhli pelin päätyttyä tasapeliä kuin Euroopan mestaruutta.

– Meillä on ollut aiemminkin vaikeuksia, kun vastustaja vetäytyy tiukkaan puolustukseen. Olemme itsekin käyttäneet samaa taktiikkaa kovempia maita vastaan. Emme pystyneet murtautumaan läpi sumpusta emmekä saneet painostuksesta huolimatta tarpeeksi tekopaikkoja, totesi Suomen päävalmentaja Marianne Miettinen.

– Tätä tulosta ei kannata enempää murehtia. Voitamme seuraavat pelit ja otamme lohkon ykköspaikan, Miettinen vakuutti.

Tiistain toisessa pelissä Serbia voitti Bosnia-Hertsegovinan 3-0.

Neljä maata pelaavat Eerikkilässä karsintaturnauksen, josta kaksi parasta etenee ensi kevään jatkokarsintaan.

Karsintalohkoja on kaikkiaan kaksitoista ja karsijoina peräti 48 maata. Myös neljä parasta lohkokolmosta pääsee jatkokarsintaan, jossa 28 maata jaetaan seitsemään lohkoon. Jatkokarsinnasta vain lohkovoittajat pääsevät ensi kesän lopputurnaukseen Sveitsiin, jonne isäntämaa pääsee ilman karsintoja.

Suomi kohtaa Eerikkilässä perjantaina Bosnia-Hertsegovinan kello 17 ja maanantaina Serbian kello 19. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic