Lounais-Häme

Suomelle vammaisratsastuksen PM-hopeaa

 

Ruotsin joukkue nousi kirkkaimmalle mitalille vammaisratsastuksen Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksissa Finnderbyssä Ypäjällä torstaina 421,661 pisteellä. Suomen joukkue nousi hopealle (405,474) Norjan ottaessa pronssia (403,571).

Joukkuemestaruudet ratkottiin keskiviikon joukkueohjelman ja torstain henkilökohtaisen mestaruusohjelman perusteella. Mukaan laskettiin nelihenkisen joukkueen kolme parasta tulosta kummaltakin päivältä.

Molempina päivinä kisojen kovimpaan tulosprosenttiin ylsi Ruotsin Louise Etzner Jakobsson ryhmässä III upeasti ja elastisesti liikkuvalla Zernardilla 75 prosentin tuloksin. Kultajoukkueessa olivat mukana myös Anita Johnsson Dear Friend ryhmässä IA, Christina Petersson – Laredo`s Fyrste (IV) ja Eva Lundqvist – Donnergraf (IB).

Suomen hopeajoukkueessa ratsastivat Kouvolan Jaana Kivimäki – Bellilene (Ib), Lohjan Kaisla Osara – Kom Furiko (III), Tammisaaren Johanna Lindblad – Kain Aapeli (III)  ja Oulun Teija Kurikka – Madita (II).

-Suomen parajoukkueen taso on noussut ja suoritukset tasaantuneet paljon viime vuodesta. Olen erittäin ylpeä, ratsastajat ovat tsempanneet hyvin ja osa on ratsastanut jopa oman ennätyksensä täällä. Vapaaohelmassa meillä on tavoitteet korkealla, maajoukkuevalmentaja Janne Bergh lupaa.

Vammais- eli pararatsastus huipentuu vapaaohjelmiin lauantaina.

Torstaina taivas jakoi vaihtelevasti sadekuuroja ja auringonpaistetta, mutta kirkkaimmin loistivat mitalistien hymyt. Päivän suoritusten jaettiin myös Pohjoismaiden ja Baltian mestaruuksien ensimmäiset henkilökohtaiset mitalit. Suomen Rion edustaja Jaana Kivimäki otti selvällä erolla kultaa ryhmässä Ib ja hopeaa saavutti Ruotsin Eva Lundqvist.

-Täällä isoin asia oli itsensä voittaminen. Eilisen hevosen pelästymisen tuomat haasteet ja kotiyleisön edessä esiintyminen toivat tsemppiä radoille. Ypäjä kilpailuympäristönä on hevoselle hieman jännittävä, kun esimerkiksi valkoiset aidat puuttuvat. Siitä huolimatta tänään tuli neljästä kohdasta kahdeksan pistettä, Kivimäki iloitsi. 

Ryhmän 1a voittoon taituroivat Latvian Rihards Snikus – King of the Dance, hopealle nousi Norjan Jens Lasse Dokkan hevosella Heiberg ja pronssille Ruotsin Johnsson.

Kultamitalin otti Suomelle myös Teija Kurikka ryhmässä II, kun luokkavoitto meni Venäjän Aleksandr Dimitrieville hevosella Las Vegas.

Ryhmän III kultamitalin voitti Louise Etzner Jakobsson, hopealle nousi Jessica Kerttunen  ja pronssille Johanna Lindblad.

Ryhmässä neljä kultaa nappasi Christina Petersson, hopeaa kumarsivat Stine Skillebekk ja Cali Norjasta ja pronssille nousi porilainen Sari Kaijanmäki ruunalla Sandmann, FIN.

 

Uusimmat

Fingerpori

comic