Lounais-Häme Tammela

Suomen ja Tanskan naisten B-maajoukkueet tasapeliin Eerikkilässä

Tiia Savolainen pyrkii karkuun Tanskan Emilie Henrikseniltä.

Suomen alle 23-vuotiaiden naisten maajoukkue pelasi Tanskan vastaavaa joukkuetta vastaan 1-1 (0-0) tasapelin Eerikkilä-hallissa.

Tanska meni 56. minuutilla johtoon, kun Caroline Møller laukoi tolpasta maalin eteen ponnahtaneen pallon Suomen maaliin.

Suomen tasoitus syntyi 20 minuuttia myöhemmin vauhdosta peliin tulleen Hanna Ruohomaan viimeistelemänä.

Suomi lähti otteluun vain parin päivän leirin valmisteluilla, mutta kentällä nähtiin yhtenäinen joukkue. Vastustaja Tanskalla oli riveissään useita A-maajoukkueessakin pelanneita pelureita, joten nousu tasapeliin maistui erityisen makealta.

– Tosi hyvä fiilis. Olen tosi ylpeä pelaajista, jotka osoittivat hienoa kykyä tulla näin nopeasti joukkueeksi ja pelasivat isolla sydämellä. Heittäydyttiin vetojen eteen ja uhrauduttiin joukkueen puolesta. Pelasimme siten, miten olimme harjoitelleet ja näki, että asiat oli omaksuttu. Todella tyylikäs suoritus pelaajilta, kehui Suomen päävalmentaja Rosa Lappi-Seppälä.

Alle 23-vuotiaiden ikäluokalla ei ole arvoturnauksia, joten joukkue toimii käytännössä B-maajoukkueena eli väliportaana tyttöjen maajoukkueiden ja naisten A-maajoukkueen välillä. Joukkueeseen nimetään pääsääntöisesti 19-23-vuotiaita pelaajia. Osalle pelaajista tämä B-maajoukkue on seuraava porras tyttömaajoukkueiden jälkeen, mutta osa saattaa nousta maajoukkuetoimintaan mukaan vasta tässä vaiheessa.

Ennen perjantaista Eerikkilän peliä naisten B-maajoukkue pelasi viimeksi huhtikuussa Riiassa kaksi voitokasta maaottelua Latvian A-maajoukkuetta vastaan 4-2 ja 3-0 lukemin.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic