Lounais-Häme

Suomen joukkuehenki puhallettiin uuteen liekkiin Ratinassa

Suomen yleisurheilumaajoukkue pääsi perjantaina hieman pesemään kesän aikana tahriintuneita kasvojaan Ruotsi-ottelun avauspäivänä Tampereella.

Miesten joukkue sai painua yöpuulle 105-98-johtoasemassa, eivätkä naisetkaan jääneet kuin 8,5 pisteen takamatkalle (98-106,5). Muitakin ilonaiheita jäi takataskuun, etenkin jos katsoo pidemmälle tulevaisuuteen.

Maajoukkueen joukkuehenki sai rajua kritiikkiä EM-Berliinin jälkeisissä keskusteluissa, mutta Tampereella kääntyi jo uusi sivu. Ainakin jos on uskominen joukkueen kapteenistoon kuuluvaa Kristiina Mäkelää.

Kolmiloikkaaja ei ollut omassakaan suorituksessaan aivan terävimmillään lajivoitosta (13,81) huolimatta, mutta Suomen joukkueeseen puhallettu uusi liekki ilahdutti.

– Voi kun olisitte nähneet sen torstai-illan urheilijoiden kokoontumispalaverin, Mäkelä intoili.

– Kaikki olivat ihan tulessa, kaikki nauroivat ja olivat aktiivisia. Siellä syntyi semmoinen henki, että sitä halutaan pitää nyt yllä. Kaikilla oli semmoinen halu, että nyt tehdään se joukkue yhdessä.

Mäkelän mukaan Tampereella on päästy keskusteluihin, joissa urheilijoidenkin ääni on saatu paremmin kuuluviin.

– Kaikki haluavat, että tilanne paranee. Nyt halutaan löytää ne ratkaisut, joilla päästään tästä pienestä ahdingosta.Eriksson säväytti 5 000 metrilläUrheilullisesti suomalaisista nousi perjantaina esiin erityisesti estetykkinä tunnettu Sandra Eriksson. Loukkaantumisista viime vuosina kärsinyt Eriksson paranteli omaa 5 000 metrin ennätystään lähes 20 sekuntia aikaan 15.42,15 ja nousi kertaheitolla Suomen kaikkien aikojen tilaston kuudenneksi.

Viimeisen 200 metrin kiri irtosi niin helposti, ettei ruotsalaisille ennakkosuosikeille jäänyt mitään jossiteltavaa.

– Juoksu tuntui tosi helpolta ja rullasi hyvin. Sikäli tämä tulos yllätti, että minulla on ollut kropan kanssa aika lailla vaikeuksia viime viikkoina, ensimmäistä maaotteluvoittoaan neljään vuoteen juhlinut Eriksson kertoi.

Erikssonin urakka päättyi perjantai-iltana viidenteen sijaan 1 500 metrillä.

EM-Berliinissä onnistunut Topi Raitanen juoksi niin ikään helppoon maaotteluvoittoon ja iski näyttävän ratkaisun viimeisellä esteellä.

– Kun lyö noin kirveen selkään, niin ei siinä sitten enää ollut ruotsalaisilla hirveästi yritystä, Raitanen totesi.Kämäräinen palasi maaotteluvoittajaksiYksi perjantain iloisimmista voittajista Ratinassa oli kiekonheittäjä Sanna Kämäräinen, joka on kuluvana kesänä vihdoin selättänyt kaksi kautta kiusanneet selkävaivat.

– Tämä kausi on kasvattanut minua enemmän kuin mikään muu. Nyt tiedän, että jos luottaa itseensä ja antaa aikaa, kaikki on mahdollista, voittotuloksen 56,21 kiskaissut Kämäräinen hymyili.

Päivän ainoan kolmoisvoiton rakensi Suomen moukarikvartetti, kun taas ainoa maaotteluennätys kirjattiin Suomen miesten pikaviestijoukkueelle ajallaan 39,14.

Uusien maaotteluvoittajien joukkoon liittyi vasta 17-vuotias Arttu Mattila, joka sivusi korkeushypyssä ennätystään 214.

 

 

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic