Lounais-Häme

Suomen kylmimmän ja lämpimimmän paikan lämpötilaero yli 40 astetta –  Pohjois-Lapissa annettu varoitus mahdollisesti vaarallisesta pakkasesta

Suomessa oli aamuyöllä yli 40 asteen lämpötilaero kylmimmän ja lämpimimmän paikan välillä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Arkistokuva

Suomessa oli aamuyöllä yli 40 asteen lämpötilaero kylmimmän ja lämpimimmän paikan välillä, kerrotaan Ilmatieteen laitokselta. Pakkanen kiristyi Sodankylän Lokassa 38,3 asteeseen, kun taas Paraisten Utössä mitattiin 4,4 lämpöastetta.

Vieläkin suurempia lämpöeroja on Suomessa mitattu. Joka talvi ei Ilmatieteen laitoksen mukaan 40 asteen eroja saman päivän lämmössä kuitenkaan mitata.

Tämän talven pakkasennätykseksi kirjattiin maanantaina illalla 38,8 astetta Utsjoen Kevojärvellä.

Pohjois-Lapin sää jatkuu tänään päivälläkin niin kylmänä, että alueelle on annettu varoitus mahdollisesti vaarallisesta pakkasesta.

Huonon ajokelin varoitus on puolestaan voimassa Keski-Lapissa ja siitä etelään koko Manner-Suomessa lukuun ottamatta Uuttamaata, Varsinais-Suomea ja Satakuntaa.

Sydäntalven aikaan harvinainen tulvavaroitus on voimassa itäisessä Suomessa Pohjois-Karjalassa, Pohjois-Savossa ja Koillismaalla.

Asiasanat

Uusimmat

Fingerpori

comic