Lounais-Häme

Suomen lentopallomiehet saivat kylmää kyytiä Milanon illassa

Milano
21.09.2018, 23:57

Urheilu-uutiset

Milanon myöhäisillassa oli perjantaina 23-24 astetta lämmintä, mutta lentopallon MM-kisoissa kyyti oli Suomen miesten maajoukkueelle kylmää.
Turnauksen toinen järjestäjämaa Italia otti 3-0 (25-20, 25-18, 25-16) -voiton ja käytännössä varmisti E-jatkolohkossa paikan kolmannelle kisakierrokselle kuuden joukkoon. Italia on voittanut kaikki kuusi turnausotteluaan.
Ennakkoluulottomasti aloittanutta Suomea kummeksunut Italia sai ottelun vanhetessa kuvionsa kohdalleen. Se saattoi luottaa kivikovaan torjuntaansa, ja hieman vaisusti aloittanut tähtihakkuri Ivan Zaytsev mätti lähes 12 500-päisen kotiyleisön riemuksi pisteitä.
Viimeisetkin MM-jatkomahdollisuutensa Italiaa vastaan menettänyt Suomi kohtaa Milanossa lauantaina Hollannin.

Suomi kiusasi suosikkia alussa

Suomelta ei puuttunut Italia-pelissä yritystä. Altavastaajan lujasta latauksesta kieli se, että turnauksessa aiemmin vaisuillut ykköshakkuri Urpo Sivula takoi alussa nopeassa tahdissa laidasta kolme pistettä peräkkäin.
Kun 19-vuotias yleispelaaja Niko Suihkonen puolestaan nakutti neljä pistettä peräjälkeen, Suomi kävi avauserässä jopa 12-10-johdossa, mikä hiljensi hallissa Italian äänekkäät kannattajat hetkeksi.
Suomen hyökkäyspelin terä tylsyi avauserässä. Sen sijaan Italian laitapelaajan Osmany Juantorenan käsi kävi nelospaikalta tappavan tehokkaasti. Juantorena päätti erän kaikki kuusi hyökkäysyritystään onnistuneesti.
Toisessa erässä Italia piti Suomen iskuetäisyydellä ja karkasi erän puolivälissä 13-8-johtoon. Suomen hyökkäykset kilpistyivät turhan usein Italian torjuntaan, jota isännöivät kotijoukkueen tornit Simone Anzani ja Daniele Mazzone.
Mikko Esko korvasi kakkoserässä Eemi Tervaportin Suomen passarina.
Kolmannessa erässä Italia jatkoi monipuolista peliään ja iski päätöserään murskaluvut.

Odotetut ratkaisijat

Italia ei tarjonnut yllätyksiä. Sen hyökkäys kulki odotetun vahvasti kolmikon Simone Giannelli, Zaytsev ja Juantorena kautta.
Italian superliigassa pelaavan Trentinon passari Giannelli on vain 22-vuotiaana pelipaikallaan yksi maailman parhaista. Modenan Zaitsev ja Luben Juantorena päättivät Giannellin passeista hyökkäyksiä tuloksekkaasti, kuten aiemminkin MM-turnauksessa.
Suomen pelaajat yrittivät antaa syötöillään painetta juuri Juantorenalle, joka kuitenkin selviytyi testistään.
Zaytsev on Neuvostoliiton maajoukkueessa 1970-80-luvuilla arvokisamestaruuksia voittaneen huippupassari Vjatsheslav Zaitsevin poika. Juantorena taas on kuubalaisen 400:n ja 800 metrin juoksun kuubalaisen olympiavoittajan Alberto Juantorenan veljenpoika.

STT

Kuvat:

Uusimmat

Fingerpori

comic