Lounais-Häme

Suomen mestarilta jää rullakiekkokausi kesken

HPK:ssa jääkiekon A-nuorten Suomen mestaruuden keväällä voittanut Miku Ronkainen jatkoi kiekkokauttaan siirtymällä somerolaisen Pepe Rollerin joukkueeseen rullakiekon SM-liigaan.

Ronkaisen aiempi rullakiekkokokemus oli olematon, mutta näppärä hyökkääjä löysi nopeasti tehonsa rullaluistimillakin. Ronkainen on SM-liigan runkosarjan puolivälin lähestyessä Pepe Rollerin toiseksi tehokkain pistemies Saku Vuoren jälkeen kerättyään neljässä pelissä tehot 4+4=8.

19-vuotias FoPSin kasvatti tarttui tilaisuuteen, kun Pepe Rollerin manageri Juha-Matti Vuorela etsi pelureita somerolaisjoukkueeseen.

– Rullakiekko on kiinnostanut minua pitkään, mutta olen kokeillut sitä vain kerran FoPSin junnuissa. FoPSin aikainen pelikaverini Otto Tapani oli menossa Pepeen ja Vuorelan Tumba kysyi tunteeko hän ketään halukasta joukkueeseen, Ronkainen selvittää Pepeen ajautumistaan.

 

Ronkaisen panos on parantunut peli peliltä. Viimeksi keskiviikkona hän keräsi 2+1 pisteet, kun Pepe Rollerin kolmen pelin voittoputki katkesi Tampereella tylysti Pahalammen pyöritettyä voiton peräti 20-4 lukemin.

– Pahalampi osasi kääntää hyökkäyksemme nopeasti vastaiskuiksi, joilla se pääsi ylivoimatilanteisiin viimeistelemään hyvällä prosentilla, Ronkainen analysoi murskatappiota.

Ronkaiselle on myös selkeä näkemys sukulaislajien jääkiekon ja rullakiekon eroista.

– Rullakiekossa pelitempo on hitaampi ja aikaa on muutenkin enemmän, kun ei tarvitse olla taklauksista varuillaan.

– Minulla suurin ongelma on ollut se, että olen pelannut jääkiekkomaisesti ja hosunut turhaan, vaikka aikaa olisi rauhoittaa. Toisaalta hyvä luistelu on vahvuuteni pikkunäppäryyden kanssa. On ollut myös hienoa huomata, että maalintekokin onnistuu, Ronkainen aprikoi.

 

Ronkaisen hyvään vauhtiin päässyt rullakiekkokausi katkeaa ikävästi tämän kuun lopulla, kun hän joutuu olkapääleikkaukseen.

– Ehdin pelaamaan vielä kolme peliä ennen leikkausta. Olkapää meni sijoiltaan joulukuussa ja sieltä hajosi jotain. Pari peliä jäi välistä, mutta sen jälkeen pelasin loppukauden, vaikka olkapäätä piti vähän varoakin.

– Nyt on hyvä aika hoitaa vamma kuntoon, kun koulukin loppuu, sanoo Hämeenlinnassa sähköalan ammattiopistoa käyvä kiekkoilija.

Ronkaiselta menee leikkauksen vuoksi myös uuden jääkiekkokauden alku toipumiseen.

– Käsi on kolme viikkoa kantositeessä, mutta pelikuntoon pääseminen voi venyä loka-marraskuulle, toivottavasti ei kuitenkaan ihan niin pitkälle.

 

Ronkainen sai huhtikuun alussa kultamitalin kaulaansa, kun HPK voitti A-nuorten Suomen mestaruuden.

– Teimme kauden aikana aikamoisen harppauksen, kun vertaa minkälaista pelimme oli kauden alussa ja mihin lopulta päädyttiin. Se oli miesmäistä pelaamista.

Ronkainen kunnostautui mestarijoukkueen kolmanneksi parhaana pistemiehenä, kun hän keräsi 55 pelissä tehot 21+22=43.

– Olen omaankin kauteeni tyytyväinen loukkaantumisesta huolimatta.

Mestarijoukkueesta nousi muutama peluri HPK:n miesten liigarinkiin.

– Uskon että minullakin olisi ollut sinne ihan hyvät senssit, mutta leikkauksen takia tuo tavoite lykkääntyy. Ehkä se onnistuu jo ensi kauden aikana.

Ronkaisella alkaa jossain vaiheessa syksyllä neljäs kausi HPK:ssa. Hän pelasi seuran B-junioreissa kaksi kautta 2013-15, piipahti välillä FoPSin A:ssa ja FPS:n suomisarjajoukkueessa, kunnes palasi päättyneelle kaudelle Hämeenlinnaan.

– On hyvä, että pääsen pelaamaan vielä ensi kauden A:ssa ettei tarvitse lähteä toipumisen jälkeen etsiskelemään joukkuetta, Ronkainen tuumii. FL

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic