Lounais-Häme

Suomen paras lämminveriravuri Tammavaltikkaan

Suomen tämän hetken paras lämminveriravuri Ranch Kelly nähdään ensi lauantaina Forssan Pilvenmäellä Tammavaltikka- ja 76-raveissa.

Tamma Ranch Kelly on ollut ylivertainen myös oriiden joukossa ja on ravannut tänä kesänä kolme SE-aikaa.

Supertammalla on tiedossa tiukka viikko: tiistaina se mittelee Solvallassa tammojen Euroopan mestaruudesta, piipahtaa välillä levähtämässä kotitallillaan Mäntyharjulla ja matkaa lauantaiaamuna Pilvenmäelle.

Arpaonni ei ollut Ranch Kellyn puolella, sillä se starttaa niin Solvallassa kuin Forssassakin radalta kahdeksan. Lähtörata tasoittaa puntteja. Tiukimmin Ranch Kellyä haastavat Uraia, Callela Ladyboss ja Golda Paris.

Tammavaltikassa on pitkästä aikaa myös paikallisväriä, kun Marjo Lindströmin suojiin siirtynyt Withma juoksee kolmannen starttinsa Suomessa.

 

Päivän toinen supertähti on Köppinen, jonka kilpailuoikeus päättyy vuoden vaihtuessa. 15-vuotias ori nähdään viimeisen kerran Pilvenmäellä. Se on neljän ratakierroksen Pilvenmäki Maratonin ainoa suosikki.

Lauantain startti on Köppisen kymmenes Forssassa ja haussa on kuudes Forssa-voitto. Köppisen voitto toisi oriille todellisena sitkeyden kuvana tunnetun kilpailun Pilvenmäki Maratonin hattutemppumaininnan.

Köppinen juoksee volttilähdössä, mutta yköstason suomenhevosia nähdään myös auton takana. Suurin paikallistähti ypäjäläisen Esa Heikkisen suojatti Julmin kokeilee ensimmäisen kerran siipiään avoimella tasolla. Kuninkuusravien kärkihevosista vastaan asettuu Camri. 

 

Pilvenmäen V76-päivänä näkyy hevosten lisäksi koiria, sillä ravirata-alueen valtaa kello 11.30 alkavassa ilmaistapahtumassa lasten suosikkijoukkio Ryhmä Hau-ohjelmasta tunnetut Vainu ja Samppa-hahmot.

Ilta kuudelta päättyvien 76-ravien jälkeen radan valtaavat sprintterit, kun lämminveriset ja suomenhevoset mittelevät 200 metrin kiihdytyskisoissa. FL

 

 

 

Uusimmat

Fingerpori

comic