Lounais-Häme Forssa

Suomen sommelier-huiput Forssassa Viinikarnevaaleilla

Ohjattuja maisteluita Forssassa vetävät suomalaiset viinintuntijat. Kuva: Anja Filppula
Ohjattuja maisteluita Forssassa vetävät suomalaiset viinintuntijat. Kuva: Anja Filppula

Ravintola Scandicissa Forssassa vietetään Viinikarnevaaleja 25.-26. lokakuuta. Luvassa on sekä vapaata maistelua että ohjattuja viinitastingeja.

Tapahtuman järjestää viininmaistelutapahtumiin erikoistunut Pore yhteistyössä paikallisen Scandicin kanssa.

– Nyt ei tarvitse lähteä Forssaa kauemmaksi, että pääsee maistelemaan loistavia viinejä ja nauttimaan huippu-sommelierien osaamisesta, Poreen yrittäjä Krista Mänttäri sanoo.

Viikonlopun aikana Scandicissa järjestetään useita viinitastingeja, ja maisteltavana on yhteensä yli 60 erilaista viiniä.

– Viinejä saa maistella karnevaaleilla myytäviä lipukkeita vastaan. Paikalle voi siis tulla maistamaan vaikka vain yhtä harvinaista viiniä tai nauttimaan illasta pidemmän kaavan kautta.

Tapahtumassa järjestetään ohjattuja ja maksullisia maisteluja, joita saapuvat Mänttärin lisäksi vetämään Samuil Angelov, Liisa Tirronen ja Heidi Mäkinen.

– Mäkinen on neljäs suomalainen, joka on juuri suorittanut viinialan arvostetuimman Master of Wine -tutkinnon. Tätä tilaisuutta ei kannata jättää välistä.

Paikalla on myös useita viinin maahantuojia tuotteineen.

Mänttärin mukaan Viinikarnevaalit on kaikille viineistä kiinnostuneille suunnattu tapahtuma.

– Ei tarvitse olla fiini, että voi juoda viiniä. Riittää, että tulee paikalle avoimin mielin. Viinitasting ei ole pelkkää vakavaa luentoa siitä, mitä viinin pitäisi olla tai miltä sen tulisi maistua. Se on seikkailu omaan suuhun ja aisteihin, Mänttäri kertoo.

 

Viinikarnevaalit Forssan Scandicissa perjantaina 25.10. klo 18 alkaen ja lauantaina 26.10. klo 17 alkaen. FL

Uusimmat

Näkoislehti

5.7.2020

Fingerpori

comic