Lounais-Häme Forssa

Suomen Yrittäjien Pentikäinen Forssassa: yrittäjien verotusta ei ole varaa kiristää, jos kaivataan kasvua

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen vieraili Forssassa ja kertasi järjestönsä vaalitavoitteita. Kuva: Joel Maisalmi

Suomen Yrittäjien toimitusjohtaja Mikael Pentikäinen veti yhteen järjestönsä eduskuntavaalitavoitteet. Hän vieraili Forssassa yrittäjien perinteisessä kynttilänpäivän vietossa.

Pentikäisen mukaan olennaista yrittäjille on veropolitiikka.

– Sillä on erittäin suuri vaikutus yrittäjyyteen. Ensiksi verotus ei saa yleisesti ottaen kiristyä. Toiseksi sen tulee kannustaa yrittäjiä ottamaan riskiä ja palkita onnistumisesta. Siksi listaamattomien yritysten voitonjaon verotus on olennaisessa roolissa. Järjestelmää voi uudistaa, mutta yrittäjien verotusta ei voi kiristää, jos haluamme kasvua, investointeja ja työpaikkoja, hän perusteli.

Kolmanneksi Pentikäinen muistutti, että Suomessa on parisataa tuhatta yksinyrittäjää, joista moni elää vähällä.

– Lisäksi on 265 000 yritystä, jotka työllistävät alle 10 henkeä. Siksi yrittäjävähennys ja alv:n alarajan nostaminen liukuva alarajahuojennus säilyttäen ovat yrittäjille a ja o. Ne kannustavat pienyritystä kasvuun, hän perusteli.

Hän muistutti, että maailman tapahtumien vyöry vaikuttaa yrittäjien ja yrittäjyyttä edistävien elämään. Toisinaan avautuu uusia mahdollisuuksia, toisinaan arvaamattomiakin haasteita, kun maailma muuttuu teknologisen kehityksen, politiikan ja kilpailun vuoksi.

– Myös Suomessa tilanne on kiehtova. Meillä on tänä vuonna ehkä kolmet vaalit. Yrittäjille vaalit ovat aina tärkeät, koska niissä linjataan Suomen suuntaa vuosiksi eteenpäin. Hyvä politiikka rohkaisee yrittäjiä kasvuun, investointeihin ja työllistämään. Huono politiikka vähentää intoa kasvaa, investoida ja luoda työpaikkoja, ja joissakin tapauksissa saa lopettamaan tai jopa lähtemään maasta.

Pentikäinen muistutti, että yrittäjät punnitsevat herkällä vaa’alla vaalilupauksia ja ennakoivat tulevaa.

– Vaaleilla on väliä. Siksi jopa 90 prosenttia yrittäjistä aikoo äänestää.

Pentikäisen mukaan mahdollisimman yrittäjämyönteinen politiikka on kaikkien suomalaisten etu.

– Jos yrittäjät eivät uskalla ottaa riskiä, investoida ja työllistää, meiltä loppuvat voimavarat huolehtia kaikista. Hyvinvointi ei tipu taivaasta, vaan syntyy vain yrittäjien riskinoton kautta syntyvän toimeliaisuuden kautta. FL

Näkoislehti

29.5.2020

Fingerpori

comic