Lounais-Häme

Suomenajokoiran suosio on laskenut kymmenessä vuodessa puoleen – Labradorinnoutajan suosio kasvaa

Labradorinnoutajan suosio rotuna kasvaa. Kuvassa oleva Kerttu-noutaja avustaa opetuksessa ammattiopisto Tavastiassa. Kuva: Pekka Rautiainen Kuva: Pekka Rautiainen
Labradorinnoutajan suosio rotuna kasvaa. Kuvassa oleva Kerttu-noutaja avustaa opetuksessa ammattiopisto Tavastiassa. Kuva: Pekka Rautiainen Kuva: Pekka Rautiainen

Labradorinnoutaja kasvattaa suosiota entisestään. Rotu nousi suosituimpien koirarotujen listan ensimmäisellä sijalle vuonna 2010 ja on pitänyt siitä lähtien pintansa.

Suomen Kennelliitto rekisteröi viime vuonna 2307 labradorinnoutajaa eli 112 koiraa edellisvuotta enemmän.

– Labradorinnoutaja on kaikkialla yksi suosituimmista roduista. Ne ovat sopivan kokoisia, mukavaluonteisia ja suhteellisen helppohoitoisia, liiton hallituksen puheenjohtaja Harri Lehkonen sanoo.

Toiseksi listalla kiilasi toissavuoden kolmas jämtlanninpystykorva ja kolmanneksi nousi saksanpaimenkoira.

Suosituimpien koirarotujen listalla on vain tuttuja rotuja. Kultainennoutaja nousi viidenneltä sijalta neljänneksi ja shetlanninlammaskoira seitsemänneltä sijalta kuudenneksi.

Kotimaiset rodut eivät suosituimpien listalla juhli. Suomenlapinkoira on kymmenen suosituimman rodun joukossa suurin putoaja, sillä se tipahti toiselta sijalta viidenneksi. Viidestä kotimaisesta rodusta vain suomenajokoira sijoittui seitsemänneksi ja karjalankarhukoira kymmenenneksi. Kansalliskoiramme suomenpystykorva sijoittui kahdenneksitoista ja lapinporokoira sijalle 45.

– Kärkikymmenikössä suurin huolenaihe on suomenajokoira. Sen suosio on laskenut kymmenessä vuodessa puoleen ja 30 vuodessa neljännekseen, Lehkonen huomauttaa.

Viime vuonna Suomessa rekisteröitiin yli 45 000 koiraa. FL

Fingerpori

comic

Näkoislehti

23.2.2020

Uusimmat