Lounais-Häme

Suomessa 101 uutta koronatartuntaa – Varmistettuja tartuntoja yhteensä 4  576, joista Kanta-Hämeessä 79

Valtaosa uusista tartunnoista on yhä Husin alueelta. Kanta-Hämeessä sairaalahoidossa kaksi koronapotilasta.
Kuva: EPA

Suomessa on yhteensä 4  576 varmistettua koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Uusia varmistettuja tartuntoja on 101.

Uusien todettujen tartuntojen määrä nousi sunnuntaina, sillä eilen lauantaina tartuntoja ilmoitettiin löydetyn 80.

THL kertoo mahdollisista uusista koronaan liittyvistä kuolemantapauksista myöhemmin tänään. THL:n lauantaina ilmoittamien lukujen mukaan koronaan oli kuollut yhteensä 186 ihmistä.

Koronatartuntojen valtaosa on edelleen Etelä-Suomessa Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (Hus) alueella. Husin alueen tartuntamäärä on nyt 3  096.

Koko Suomen vuorokauden 101 uudesta tartunnasta 86 todettiin Husin alueella.

Suomessa on nyt todettu lähes 83 koronavirustartuntaa kutakin sataatuhatta asukasta kohti.

Kanta-Hämeessä todettua 79 tartuntaa

Sunnuntaihin 26. huhtikuuta mennessä Kanta-Hämeen alueella on todettu yhteensä 79 koronavirustartuntaa. Osastohoidossa Kanta-Hämeen keskussairaalassa oli sunnuntaina aamupäivällä kaksi potilasta, tehohoitoa tarvitsevia koronapotilaita ei ollut yhtään.

Tartunnan saaneita on Hämeenlinnan, Forssan ja Riihimäen seuduilla. Sairaalahoidosta kotiutettuja potilaita on Kanta-Hämeessä jo lukuisia. Niin ikään jo kymmeniä tartunnan saaneita kantahämäläisiä on jo parantunut taudista.

Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla 2 600 tartuntaa

Suomen kaikista varmistuneista koronatartunnoista lähes kolmasosa on löydetty Helsingissä. Pääkaupungin tartuntaluku on nyt 1  715, missä on lisäystä vuorokaudessa 46 tartuntaa.

Pääkaupunkiseudulla Espoossa tartuntoja on nyt 472 ja Vantaalla 413.

Muista Suomen kaupungeista Turussa on todettu 121 ja Tampereella 114 koronatartuntaa. Kotkassa tartuntoja on löydetty vain 10, kun taas esimerkiksi Järvenpäässä tartuntamäärä on nyt 80.

Ikäryhmistä koronatartuntoja on löydetty eniten 50–59-vuotiailta. Heistä tartunta on varmistettu 897:llä.

Uusimmat

Näkoislehti

1.10.2020

Fingerpori

comic