Lounais-Häme

Suomessa 19 uutta koronatartuntaa – Koronavilkku löytyy jo lähes neljänneksen älylaitteesta

Koronavilkku-sovellus on levinnyt sovelluskaupoista vauhdilla suomalaisten laitteisiin. Kanta-Hämeessä on todettu yksi tartuntatapaus viikon sisään.
Kuva: Rauno Lahti
Kuva: Rauno Lahti

Suomessa on tänään raportoitu 19 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL.

Kahden viime viikon aikana tartuntoja on raportoitu yhteensä 356. Se on 63 enemmän kuin edellisellä kahden viikon jaksolla, jolloin tapauksia oli 293.

Viimeisen seitsemän vuorokauden tartuntatapausten määrä on 159. Se on 38 tapausta vähemmän kuin edeltävänä seitsemänä vuorokautena.

Viimeksi kuluneen viikon aikana Kanta-Hämeessä on todettu vain yksi uusi tartunta. Kyseinen tartunta on aiemmin tartunnan saaneen potilaan lähikontakti.

Tartuntatilanne on Kanta-Hämeen keskussairaalan mukaan edelleen rauhallinen ja valtakunnallisestikin tartuntamäärät ovat olleet laskusuunnassa. Alueellisia tartuntaryppäitä on syntynyt, joten syytä varovaisuuteen on.

THL kertoo myöhemmin tänään viruksen takia sairaalahoidossa olevien määrän sekä mahdollisista koronaviruksen aiheuttamista kuolemista.

Koronavilkku-sovelluksen latauksia jo lähes 1,4 miljoonaa

Suomessa on ladattu koronavilkku-sovellus puhelimiin jo liki 1,4 miljoonaa kertaa, tviittaa THL:n tiedonhallintajohtaja Aleksi Yrttiaho. Latausmäärä vastaa neljännestä väestöstä.

Sovellus keräsi vain noin vuorokaudessa miljoona latausta. THL luonnehti eilen suomalaisten latausintoa odottamattoman suureksi.

Koronavilkku on tarkoitettu koronaviruksen tartuntaketjujen jäljittämiseen. Sovelluksen on määrä lähettää ilmoitus, jos puhelimen käyttäjä on mahdollisesti altistunut koronavirukselle.

Sovelluksen löytää sovelluskaupoista tai suoralla latauslinkillä osoitteesta koronavilkku.fi.

Turussa 300 tautitapauksen raja rikki

Turussa ylitettiin tänään surullisempi rajapyykki, kun 300 varmistettua tautitapausta meni rikki.

Jyväskylässä puolestaan varmistettiin aiemmin keskiviikkona kuusi uutta koronavirustartuntaa, kaupungin tiedotteessa kerrotaan.

Näytteet oli otettu karanteeniin määrätyiltä ihmisiltä maanantaina, joten uusille karanteenipäätöksille ei ole näiden uusien tartuntojen vuoksi tarvetta. Kokonaisuudessaan Jyväskylässä on alkuviikon aikana todettu 25 koronatartuntaa.

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic