Lounais-Häme Helsinki

Suomessa 93 uutta koronatartuntaa – Kanta-Hämeen koronaluvuissa paljastui myönteinen yllätys

Tiistaina THL ilmoitti yli sadasta uudesta tartunnasta. Tuolloin Kanta-Hämeessä ilmoitettiin kahdesta uudesta tartunnasta, mutta nyt tilanne on muuttunut ainakin vuorokauden ajaksi myönteiseen suuntaan.
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan koronatartunnat pysyivät tiistaina 22. syyskuuta aisoissa. Kuva: Esko Tuovinen
Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan koronatartunnat pysyivät tiistaina 22. syyskuuta aisoissa. Kuva: Esko Tuovinen

Suomessa on todettu 93 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Viimeisten kahden viikon aikana on raportoitu 430 tartuntaa enemmän kuin edeltävien kahden viikon aikana.

Kahden viime viikon aikana on todettu 858 tartuntaa. Sitä edeltäneellä 14 päivän jaksolla todettiin 428 tartuntaa. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana tapauksia oli 538, mikä on 218 enemmän kuin edeltävän seitsemän vuorokauden tapaukset.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin keskiviikkona lähettämän tviitin mukaan maakunnassa on ollut koronaviruksen kannalta myönteinen päivä. Uusia tartuntoja tuli tiistaina viranomaisten tietoon tasan nolla.

Juttu jatkuu tviitin jälkeen.

Vielä maanantaina Kanta-Hämeen sairaanhoitopiiri ilmoitti kahdesta uudesta koronavirustartunnasta.

Tapauksia varsinkin Hämeenlinnassa

Koronavirus on viime aikoina levinnyt Kanta-Hämeessä erityisesti Hämeenlinnan seudulla.

Muun muassa HPK:n alle 20-vuotiaiden joukkueessa todettiin useita tartuntoja syyskuun aikana, ja tauti pääsi leviämään esimerkiksi liigajoukkueeseen. Sittemmin HPK:n tartunnat ovat pysyneet aisoissa.

Tällä viikolla Kanta-Hämeessä on todettu koronavirusta myös Panssariprikaatissa ja Kauppakeskus Tuulosen henkilökunnan parissa.

Uusimmat

Fingerpori

comic