Lounais-Häme Helsinki

Suomessa on nyt vajaat 3  400 todettua koronatartuntaa, näistä yli 2 100 Uudellamaalla

Uusia tartuntoja todettiin maassa vuorokaudessa 132
Valtaosa Suomen koronavirustartunnoista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Kuva: Joel Maisalmi
Valtaosa Suomen koronavirustartunnoista on Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella. Kuva: Joel Maisalmi

Suomessa on varmistettu 3  369 koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos THL. Määrä on noussut eilisestä 132 tartunnalla.

Uusista tapauksista 95 todettiin Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin Husin alueella. Tartuntoja Husin piirissä on nyt 2  133.

Varmistetut tartunnat ovat vain osa kaikista tartunnoista, sillä vain osa epäilyistä testataan. Koronavirustestejä on tehty nyt Suomessa noin 49  700.

THL kertoo ajantasaiset valtakunnalliset luvut uusista kuolemantapauksista myöhemmin päivällä. Eilen keskiviikkona koronaviruskuolemia oli Suomessa THL:n mukaan yhteensä 72.

Tartunnoista yli kolmasosa Helsingissä

Paikkakunnista Helsingin todettujen koronatartuntojen määrä kipusi tänään 1  207:ään. Uusia tartuntoja löytyi pääkaupungissa 58.

Espoossa todettuja koronatartuntoja on 327 ja Vantaalla 255. Niissä kummassakin uusia tartuntoja kirjattiin kymmenkunta.

Suomen kaupungeista Tampereella, Turussa, Oulussa ja Jyväskylässä on kussakin todettu nyt vajaat sata koronatartuntaa.

Pienemmistä kaupungeista suhteessa runsaasti koronapotilaita on esimerkiksi Järvenpäässä (55). Salossa on sielläkin löydetty 40 tartuntaa.

Ikäryhmistä eniten koronapotilaita on 50–59-vuotiaissa, joissa on tavattu Suomessa 699 tartuntaa. Toiseksi eniten eli 585 sairastunutta on todettu ikäryhmässä 40–49-vuotiaat.

Koronavirus on löydetty Suomessa hieman useammin naisilta kuin miehiltä. Toisaalta koronavirukseen kuolleissa on globaalisti enemmän miehiä kuin naisia.

Asiasanat

Uusimmat

Näkoislehti

24.9.2020

Fingerpori

comic