Lounais-Häme

Kanta-Hämeessä viisi uutta koronatartuntaa, Forssan seudulla nollapäivä – Maakunnan tartuntaluvut ja ilmaantuvuus nousussa

Kanta-Hämeen rokotuskattavuus on korkeampi kuin koko maassa keskimäärin. Kuvituskuva. Kuva: Pekka Rautiainen / HäSa

Lauantain aikana Kanta-Hämeessä todettiin viisi uutta koronatartuntaa. Forssan seudulta uusia tapauksia ei raportoitu.

Kanta-Hämeen sairaanhoitopiirin mukaan tapauksista neljä on Hämeenlinnan seudulta ja yksi Riihimäen. Yhden potilaan tartunnanlähde on epäselvä, mutta muut neljä tartuntaa jäljittyvät aiemmin tunnettuihin ketjuihin.

Suomessa on raportoitu 132 uutta koronavirustartuntaa, kertoo Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL). Viimeisen kahden viikon aikana tapauksia on todettu yhteensä 3 113. Tämä on 1 69 tapausta vähemmän kuin edeltävän kahden viikon jakson aikana.

Kanta-Hämeessä kehitys on päinvastainen, kun koronatartuntoja on todettu viimeisen kahden viikon aikana enemmän kuin edeltävällä jaksolla. THL:n mukaan viimeisen 14 päivän aikana alueella on raportoitu 81 uutta tartuntaa, kun edeltävällä kahdella viikolla tartuntoja raportoitiin 54.

Tällä viikolla maanantaina ei todettu yhtään uutta tartuntaa, mutta tiistaista perjantaihin tartuntoja todettiin Kanta-Hämeessä yli kymmenen päivässä. Perjantaina uusia koronatartuntoja raportoitiin maakunnassa 12.

Ilmaantuvuus noussut Kanta-Hämeessä, mutta laskenut koko maassa

Kanta-Hämeessä nousussa on myös ilmaantuvuusluku eli tartuntojen määrä 100 000 asukasta kohden kahden viikon aikana.

Sunnuntaina Kanta-Hämeen ilmaantuvuusluku oli 47,4, kun edellisellä kahden viikon jaksolla se oli 31,58.

Koko maan tasolla koronaviruksen ilmaantuvuus on laskussa. Suomen ilmaantuvuusluku on nyt 56,2, kun edeltävän 14 päivän jaksolla se oli 88,1.

Tartuntoja on todettu Kanta-Hämeessä koko epidemian aikana 1 678 kappaletta ja koko Suomessa runsaat 87  000.

Tehohoidossa ei potilaita Kanta-Hämeessä

Kanta-Hämeen keskussairaalassa on hoidossa tällä hetkellä yksi koronapotilas, tehohoidossa ei yhtään. Maakunnan perusterveydenhuollon vuodeosastoilla on hoidossa yksi koronapotilas.

Koko epidemian aikana Kanta-Hämeessä menehtyneitä on 18.

THL:n mukaan perjantaina koko maassa oli koronaviruksen takia sairaalahoidossa 126 potilasta, joista 31 tehohoidossa. Epidemian aikana tautiin liittyviä kuolemia on ilmoitettu Suomessa yhteensä 914.

Tällä viikolla 44,1 prosenttia yli 16-vuotiaista kantahämäläisistä on saanut vähintään ensimmäisen koronarokoteannoksen. Oman rokotusryhmän ja ajanvarauksen tilanteen kotikunnassa voi tarkastaa tältä sivulta.

Kanta-Hämeen rokotekattavuus on reilusti koko maan keskiarvon yläpuolella. Koko Suomessa ensimmäisen rokoteannoksen on saanu 30,3 prosenttia yli 16-vuotiaista. FL

Juttua päivitetty 2.5. kello 12.32: Lisätty tuoreet tiedot Kanta-Hämeen luvuista.

Uusimmat

Fingerpori

comic