Lounais-Häme

Suomesta ei voima lopu

Suomessa riittää voimaa, vaikka maailman parhaaksi dopingtestatuksi voimanostajaksi tituleerattu Fredrik ”Freddi” Smulter päätti kilpauransa. Ensimmäisenä miehenä Kansainvälisen voimanostoliiton kisoissa 400 kiloa penkiltä punnertanut Smulter kertoi uransa päättymisestä pari kuukautta sitten.

Espanjan La Mangassa käydyissä varustepenkkipunnerruksen EM-kisoissa Suomen avoimen luokan kolmen hengen joukkue teki parasta mahdollista jälkeä. Hanna Rantala punnersi voittoon naisten alle 52 kilon sarjassa, samassa sarjassa maannainen Marcela Sandvik oli hopealla. Miesten superraskaassa sarjassa Kenneth Sandvik nosti Euroopan mestariksi.

Rantalan tulos 138,5 kiloa on sarjan alle 52 kiloa uusi Euroopan ennätys. Hän oli kisojen toiseksi paras naisnostaja Wilks-pisteiden mukaan. Tulos lasketaan vertailemalla tuloksia suhteessa nostajan kehonpainoon. Marcela Sandvik teki myös hyvän tuloksen, hän nosti 112,5 kiloa.

Kenneth Sandvik sai hyväksytysti ylös 352,5 kiloa. Hän oli kisojen toiseksi paras miesnostaja. Marcelalla ja Kennethillä on nyt 101 mitalia kansainvälisistä arvokisoista.

-Tämä oli täydellinen kilpailu joukkueelta. Ennen avointa luokkaa paikalla käytiin muiden ikäluokkien EM-kilpailut ja sielläkin kaikki Suomen nostajat pystyivät mitaliin. Kisat eivät olisi voineet sujua paremmin, kertoo Suomen maajoukkueen avoimen luokan huoltaja, forssalainen Janne Hakala.

Hakalan mukaan Espanjassa oli hyvät olot huippunostoille, vaikka lämmin syyskeli sai isoimmat miehet hikoilemaan vuolaasti. Nostopaikka ja harjoitussalit olivat sellaiset kuin pitääkin, painoja ja lämmittelytelineitä oli riittävästi.

Suomen joukkue oli hyvillä mielin.

-On ilo ja kunnia toimia Suomen kärkinostajien huoltajana. He osaavat pitää pään kylmänä tiukassa paikassa ja hoitaa asiat oikein ravinnosta lähtien. Siitä saa aina jotain itselleenkin, kun toimii heidän huoltajana, Hakala kertoo.

Tuomas Nikkilä, Hakalan seurakaveri Tammelan Ryskeestä oli myös valittu Espanjan EM-penkkeihin, mutta hän joutui jättämään kilpailut väliin poskiontelotulehduksen takia.

Hakala uskoo, että Suomi pitää asemansa voimanoston huipulla, vaikka penkkihirmu Smulter kisalavoilta vetäytyikin.

-Ove Lehto voitti tänä vuonna MM-kultaa ja Kenneth Sandvik otti nyt Euroopan mestaruuden. Meillä on lajissa niin vahvat perinteet, että emmeköhän pysy huipulla. FL

Uusimmat

Fingerpori

comic